Van'da buzlanma ve don uyarısı

TAKİP ET

Hava durumu uzmanları, Van'ın kuzey ilçeleri ile Hakkari'nin güney kesimlerinde beklenen kuvvetli rüzgar ve kar yağışı nedeniyle olumsuzluklara karşı vatandaşları uyarıyor.

Bugün akşam saatlerinden yarın sabah erken saatlere kadar Van'ın kuzey ilçeleri (Muradiye, Çaldıran) ile Hakkari'nin güney kesimlerinde (Yüksekova, Şemdinli, ve Çukurca) hava durumu olumsuz etkilenecek. Yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı bir hava bekleniyor.

Van ve Hakkari'de Kuvvetli Rüzgar ve Kar Yağışı Uyarısı: Dikkatli Olun!

Rüzgarın ise Pazartesi günü batılı ve güneyli yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Bu durum, kar savrulması, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara neden olabilir.

Bu nedenle, beklenen kuvvetli rüzgar ve kar yağışına bağlı olarak halkımızın kar savrulması, buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, eğimi dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle hatırlatırız.

Meteoroloji yetkilileri, özellikle sürücülerin ve dışarıda çalışanların bu şartlara karşı hazırlıklı olmalarını ve gerekli güvenlik önlemlerini almalarını tavsiye ediyor.

Yolculuk yapacak vatandaşlar, güzergahlarını belirlerken ve plan yaparken hava durumu raporlarını ve güvenlik uyarılarını dikkate almaları önemlidir.

Olası aksiliklere karşı acil durum ekipleri ve yetkililerin koordinasyon halinde olacağı unutulmamalıdır. Halkımızdan ricamız, bu olumsuz hava koşullarına karşı duyarlı olmaları ve gerekli tedbirleri almalarıdır.

 

 

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber

 

 

 

van buzlanma hakkari vanhaber