Van'da cami minaresinde can pazarı – Metrelerce yükseklikte ölümle cebeleştiler

TAKİP ET

Van haber, Van Gazetesi - Van'ın İpekyolu ilçesinde bulunan Karşıyaka Mahallesinde bulunan Ortaklar camide inşaat işçileri, minarede güvenlik önlemleri alınmadan çalıştı.

Vanhaber, Van Gazetesi - Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan Karşıyaka Mahallesinde bulunan Ortaklar camide inşaat işçileri, minarede güvenlik önlemleri alınmadan çalıştı.

İşçiler metrelerce yükseklikte bulunan cami minaresine çıkarak, güvenlik önlemleri olmadan ölümle burun buruna gelerek çalıştı. Bu durumu gören vatandaşlar tepki gösterdi.

VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER – Abdullah K.

Olay, Van’ın İpekyolu ilçesi Karşıyaka mahallesinde meydana geldi. Van’da ekmek parası kazanmak için günlük inşaata çalışan inşaat işçileri, metrelerce yükseklikte bulunan cami minaresine çıkarak, soğuk demirleri bağlamaya çalıştı. Van’da günlük ekmeklerini çıkarmak için canlarını hiçe sayan inşaat işçileri, bu duruma mecbur olduklarını ve imkanlarının olmadığını ifade etti. Cami minaresinde çalışan işçilerin herhangi bir güvenlik önlemlerinin olmadığı da gözlerden kaçmadı.

Cami yetkililerin ve yöneticilerin inşaat işçilere güvenlik önlemlerinin alması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “ Bizler, orada onları görünce kendimiz korktuk. Adeta can pazarı yaşanıyor. Bu durum bir şekilde denetim dahilinde olmalıdır. Yetkililerden sadece bunu istiyoruz. Orada veya başka yerde güvenlik önlemleri alınmadan işçiler çalışmasın. Bu çok zor bir durum… Rabbim onlara yardım etsin.”denildi.

Bir başka vatandaş ise; “ Van’da ekmek parası kazanmak çok zor… Alın teri döken tüm işçilerimiz ölümle burun buruna gelmektedir. Bizler bu durumun düzelmesini istiyoruz. Denetimlerin sıkılaştırılması en azından ölümün önüne geçeceğini düşünüyoruz. Yazıklar acaba bu kardeşimiz ne zor durumda bu işi yapıyor. Allah göstermesin düşerse ailesine kim bakar? Onları kim sahiplenir? Kimse değil mi? Memleketimizin her yeri çok güzel ama bu araka sayfaları görünce gerçekten çok üzülüyorum. Yetkili kurumların bu tarz alanlara özel destek veya güvenlik uyarıları yapılması en makbulü olur.”dedi.

VAN GAZETESİ – Özel haber – 0544 409 0328
 






vanhaber vangazetesi cami karşıyaka can pazarı