VAN'DA CORONA ViRüSü HAKKINDA FLAŞ AÇIKLAMA!

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası koronavirüs salgınına ilişkin alınan tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu.

VAN GAZETESİ-VAN HABER  - Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Çin'den dünyaya yayılan korona virüsü konusunda müdürlük olarak hazır olduklarını belirterek, şu ana kadar ülkede böyle bir vakanın tespit edilmediğini açıkladı.

Sünnetçioğlu, “Bu konuyla alakalı Sağlık Müdürlüğü olarak hazır durumdayız. Şimdiye kadar Türkiye’de böyle bir vaka tespit edilmedi, ama olabilir. Temennimiz inşallah olmaz. Bu konuyla ilgili gerekli eğitimler, gerekli yazışmalar yapılmış zaten. Bu konuyla alakalı bizim bu hafta içerisinde toplantılarımız oldu. Baya yoğun bir şekilde çalışmalarımız var, ama şimdi öyle bir hastalık yok. Olursa da hazırlıklı durumdayız” ifadelerini kullandı. 

Son Dakikanın haberine göre ,Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınına ilişkin son durumla ilgili  Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Yaptığı açıklama şu şekilde: "Çin'den gelen 13 bin yolcu tarandı, şüpheli yolcuya rastlanmadı. Şu ana kadar 88 kişiden numune alındı, şüpheli bir duruma rastlanmadı. 1 Şubat saat 09.30 itibarıyla dünya genelinde 26 ülkede toplam 11 bin 791 vaka görüldü. Bu sayının yüzde 99'u Çin'de. Her şey planlandığı gibi giderse Çin'in Vuhan kentindeki Türk vatandaşlarının tahliyesini yapan uçak saat 20.00 gibi Ankara'ya inecek. Toplam 62 kişi hızlıca, kendileri için hazırlanan hastaneye nakledilecek. Zekai Tahir Hastanesi'nde 14 gün gözlem altında tutulacaklar. Çin'den gelenlerin hiçbiri hasta değil, yine de 14 gün misafir edeceğiz. Her biri tek kişilik odada kalacak, 3 günde bir numune alınacak. Türkiye'de kesin olarak yeni "corona virüs" tanısı alan hastamız olmadı. TSK'ya ait A430M uçağı dün Ankara'dan havalandı. Gece yarısı Wuhan'a ulaşan uçağımızda, TİKA ve Sağlık Bakanlığı'ndan gönderilen yardımlarımız da Çinli yetkililere teslim edildi. Çin hükümeti bu konuda teşekkürlerini iletti. Aileleriyle birlikte 32 Türk vatandaşı, 6 Azerbaycan, 3 Gürcistan ve 1 Arnavutluk vatandaşı olmak üzere uçaktaki 42 yolcu sağlık ekiplerimiz tarafından kontrol edildi ve hastalık tespit edilmedi." denildi.



Van Gazetesi olarak bu konuda biraz daha hassas olduğumuzu ve bu konuda insanların gerekli tedbirler alınmasını istediğimizi belirtmek istiyoruz. Sağlık müdürleri açıkladı. Bizlerde korkulacak bir şey olmadığını dile getirmek istiyoruz. Bu konuda da Van'da endişe edilmemesi gereklidir.
 

VAN GAZETESİ

HABER: NURAY KAÇMAZ

krona vİrÜsÜ vana mi siÇradi van gazetesi van haberleri van son dakika haberleri sağlık bakanı fahrettin koca krona salgını azerbaycan gürcistan çin numune tespit tedbir türk vatandaşı arnavutluk