Van'da daha fazla aile doğal gazla buluşacak

TAKİP ET

Aksa Van Doğalgaz Şirket Müdürü Müsayip Akyüz, 2023 yılının ilk 6 aylık döneminde doğalgaza yönelik talebin arttığını ifade ederek, 'Bu yıl Erciş, Muradiye, Çaldıran, Gevaş, Gürpınar, Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerimizde devam eden genişleme çalışmalarımızla birlikte yılsonunda 20 bin konutun daha doğal gaza erişimini sağlamayı planlıyoruz' dedi.

VANHABER - 09 Ağustos 2023 Çarşamba 10:56 Van’da daha fazla aile doğal gazla buluşacak 40 bin kilometreyi bulan şebeke uzunluğuyla 5 milyona yakın abonesine çevreci, ekonomik ve konforlu enerji doğalgazı güvenle ulaştıran Türkiye’nin en büyük özel doğalgaz dağıtım şirketi Aksa Doğalgaz, lisans alanında bulunan Van bölgesinde de doğal gaz şebekesinin yaygınlaştırılmasına yönelik altyapı çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. Aksa Van Doğalgaz, il genelinde hayata geçirdiği yatırımlarla birlikte kış aylarında kentte kömür kullanımına bağlı yaşanan hava kirliliğinin önüne geçiyor. Van’da 2023 yılının ilk altı aylık döneminde doğal gaza yönelik talep arttı. 2007 yılında hizmet vermeye başladıkları il genelinde 180 bin 714 aboneye ulaştıklarının bilgisini veren Aksa Van Doğalgaz Şirket Müdürü Müsayip Akyüz, “Bu yıl Erciş, Muradiye, Çaldıran, Gevaş, Gürpınar, Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerimizde devam eden genişleme çalışmalarımızla birlikte yılsonunda 20 bin konutun daha doğal gaza erişimini sağlamayı planlıyor, doğal gaz şebeke uzunluğumuz ise 2 bin 142 kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz. Daha fazla ailemizi doğal gaz konforuyla buluşturmak için sahada çalışmalarımızı aralıksız sürdürürken vatandaşlarımıza özel kampanyalarımızla cazip fırsatlar sunmaya devam ediyoruz” dedi.

Abonelerine ekonomik, güvenli ve doğa dostu doğal gazı ulaştırmak için altyapı çalışmalarına yoğunlaştıklarını belirten Akyüz, “2007 yılında hizmet vermeye başladığımız il genelinde 180 bin 714 aboneye ulaştık. Bu yıl Erciş, Muradiye, Çaldıran, Gevaş, Gürpınar, Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerimizde devam eden genişleme çalışmalarımızla birlikte yıl sonunda 20 bin konuta daha doğal gaza erişimi sağlamayı planlıyor, doğal gaz şebeke uzunluğumuz ise 2 bin 142 kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz. Daha fazla ailemizi doğal gaz konforuyla buluşturmak için sahada çalışmalarımızı aralıksız sürdürürken vatandaşlarımıza özel kampanyalarımızla cazip fırsatlar sunmaya devam ediyoruz” dedi.

 “Her ay 25 metreküp doğal gaz ücretsiz

Abonelerine ekonomik, güvenli ve doğa dostu doğal gazı ulaştırmak için altyapı çalışmalarına yoğunlaştıklarını belirten Akyüz, doğalgaz konforunun ve ekonomisinin keyfini yaşamak isteyen tüm vatandaşlara uzman ekipleriyle birlikte kesintisiz hizmet verdiklerine dikkat çekti. Akyüz, “1 Mayıs 2023’te Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi kapsamında 2024 mayıs ayına kadar tüketilecek aylık 25 metreküp doğal gazın devlet tarafından karşılanacağının açıklanmasının ardından doğal gaza yönelik talep önemli oranda arttı. Bu miktar; sıcak su ve mutfak tüketimine karşılık gelen harcamanın neredeyse bedelsiz olduğu anlamına geliyor. Dileyen hemşerilerimizin bu imkandan gönüllerince yararlanabilmesi için bizler de sahada süren çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” diye konuştu.

Bağlantı bedeli 4 taksitli

Diğer yakıtlarla karşılaştırıldığında doğal gazın bütçe ve çevre dostu olmasıyla öne çıktığını vurgulayan Akyüz, “Yeni abone olacak vatandaşlar için bağlantı bedeline 4 taksit kampanyamız eylül ayının sonuna kadar devam edecek. Kampanyamız kapsamında yeni doğal gaz aboneleri, doğal gaz konforundan temmuz, ağustos ve eylül ayı süresince anlaşmalı banka kredi kartlarıyla yararlanabilecekler. Ayrıca aboneler, ısınmada ithal kömüre göre 3,5 kat, elektriğe göre 4,5 kat, mutfakta yemek pişirmede ve sıcak suda tüpe göre 4,5 kat daha ekonomik olan doğalgazı evlerinin her odasında veya isterlerse yalnızca mutfakta kullanabiliyor. Bağlantı bedeline taksit kampanyasından anlaşmalı banka kredi kartları ile 1 Temmuz 2023 - 30. Eylül 2023 arasında yararlanılabiliyor. Karşılaştırmalar, 2022 kasım ayı piyasa verilerine göre yaklaşık olarak hesaplanmıştır.

Aksa Doğalgaz Hakkında

Faaliyet alanında yer alan 27 il, 260 ilçe ve beldede yaklaşık 16,6 milyon nüfusa, 6,2 milyon potansiyel aboneye hizmet veren Aksa Doğalgaz, Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi konumunda bulunmaktadır. Yatırımlarını “Şehirler Doğal Gazla Nefes Alıyor” sloganıyla Türkiye’nin her yerine hızla ulaştırmayı amaçlayan Aksa Doğalgaz, genişleyen dağıtım bölgelerine yönelik yatırımlarıyla ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürmektedir.

Van Gazetesi - van haber - vanhaber

Van van haber aksa