Van'da DAKAF'2023 Lansman Toplantısı

TAKİP ET

Üniversitemizde DAKAF'2023 Lansman Toplantısı Gerçekleştirildi.

Üniversitemiz ev sahipliğinde 13-14 Mart 2023 tarihlerinde Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan Bitlis Eren üniversite, Hakkâri Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Siirt ve Şırnak Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF’23) bölgesel lansman toplantısı yapıldı.
 
2019 yılından beri Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda ‘Yetenek Her Yerde’ sloganıyla gerçekleştirilen Bölgesel Kariyer Fuarlarından 2023 Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’nın (DAKAF’23) 13-14 Mart 2023 tarihlerinde 6 Üniversite işbirliği ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde yapılması planlanmaktadır.
 
DAKAF’2023 Lansman toplantısına katılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli; bölgenin en büyük ve en geniş insan kaynakları etkinliği olma özelliğine sahip Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’na ev sahipliği yapmaktan ve bölge üniversitelerini ağırlamaktan memnun olduklarını ifade etti. Rektör Şevli DAKAF’23 hedefini; “Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’yla (DAKAF’23); bölge üniversitelerinin öğrencileri ve gençlerine istihdam olanakları sunularak, kamu, özel sektör kurum ve kuruluşları ile Bölge Sivil Toplum Kuruluş’larının bir araya getirilmesi amaçlanmaktadır. DAKAF 2023’de; aynı zamanda gençlere yönelik eğitim ve atölye çalışmaları, öğrenci kulüpleri ile aktif etkileşimler, firma stantları ve işverenlerin mülakatlar yapılması gibi çeşitli etkinliklerin de yer almasıdır.ˮ sözleriyle açıkladı.
 
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak hem kendi öğrencilerimize hem de Van’lı öğrencilerimize ve bölgemizdeki tüm gençlere yarar sağlayacak ve farkındalık oluşturacak etkinliklere önem verdiklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Şevli konuşmasında; “Üniversite aidiyeti sadece akademik eğitim ile sınırlı değildir. Bu bilinçle ortaya koyduğumuz vizyon çerçevesinde Kariyer Geliştirme ve Araştırma Merkemizle yoğun bir mesai harcıyoruz. İş alanlarının, kişilerin ilgi ve kabiliyetleri ile olan bağlantısının olması gerektiği düşüncesindeyiz. Türkiye'mizin son yıllarda yakaladığı yetenek ve girişim başarısını sürdürmesinde gençlerimizde yeni ufuklar açmanın oldukça önemli ve gerekli de olduğu kanaatindeyim. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak üzerimize düşen bu görevin bilincinde ve sorumluluklarımızın farkındayız. DAKAF 2023 ile öğrencilerimizi, gençlerimi, şehrimizin ve bölgemizin özel ve kamu sektörlerini bir araya getirerek nitelikli iş gücü olan eğitimli bireylerin, bölge ve ülkemiz ekonomisine kazandırılması hedefini taşımaktayız.ˮ sözlerini kaydetti.
 
Rektör Şevli, daha önce Erzurum’da gerçekleştirilen DAKAF’ın 2023 yılında Üniversitemizde gerçekleşmesiyle daha çok öğrenciye ulaşılacağının altını çizerek; “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından geliştirilen e-insan platformu ile kariyer hizmetlerinin fırsat eşitliği temelinde, Ulusal Staj Programı, Kariyer Kapısı, Uzaktan Eğitim Kapısı, Yetenek Kapısı, YTNK TV, ÜNİ-VERİ ve DABİS gibi eğitim ve iş hayatına dair üretilen dijital hizmetlerin de tek platformda sunulduğunu ifade eden Rektör Şevli “Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’nın Van’da düzenlenecek olmasından dolayı Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay'a teşekkür ediyorum” dedi.
 
 DAKAF’23 için yoğun bir mesai harcayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri’ye ve emeği geçen herkese teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Şevli sözlerini; “İşbirliği içerisinde bulunduğumuz Bitlis Eren Üniversitesi,  Hakkâri Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Muş Alpaslan Üniversitesi,  Siirt Üniversitesi ve Şırnak Üniversitelerinin Rektörlerine, Kariyer Geliştirme Merkezi Müdürlerine ve gıyabında tüm çalışma ekiplerine de işbirlikleri ve gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum.ˮ şeklinde sonlandırdı.
 
Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşen DAKAF’2023 için bir araya gelen katılımcılar, DAKAF’2023 için yetenek kapısı kayıt süreçlerinin nasıl yürütüldüğü, fuarda stant açmak üzere şirketler hakkında bilgiler verdi. Ev sahibi olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, bu süreçte üniversitelerin nasıl bir yol haritası izlediğini ve diğer üniversitelerden fuara katılım konusunda hedeflerinin ne olduğunu, tüm kurum ve kuruluşlardan destek beklediğini ve bu toplantılarının devam edeceğini dile getirdi.
 
13-14 Mart 2023 yılında düzenlenecek olan DAKAF’2023 etkinliği lansman toplantısına Van Milletvekillerinden Osman Nuri Gülaçar, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin yanı sıra Bölge Üniversite rektörlerinden Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenay Baydaş, Prof. Dr. Murat Kayri, Prof. Dr. Sedat Yayla ve Bölge Üniversiteleri Rektör Yardımcıları ile özel, kamu ve sivil toplum kuruluşlarından birçok isim katıldı.

DAKAF Fuar Anadolu