Van'da damada 10 milyon 150 bin TL nakit para takıldı

TAKİP ET

Van'da bu düğünde 220 küçükbaş hayvanın kesildi, Damada 10 milyon 150 bin TL nakit para verilirken, geline ise kilolarca altın takılar hediye edildi.

Van, Türkiye - Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi, son yılların en büyük ve göz alıcı düğünlerinden birine ev sahipliği yaptı. Bayram ailesinden Cemal Bayram'ın oğlu Onur Bayram ve Gıravi aşiretinden Faik Şen'in kızı Havin Şen, muhteşem bir düğün töreniyle dünya evine girdi.

Van Haber Gazetesi

Törene, Türkiye'nin dört bir yanından gelen konuklarla birlikte Amerika, Almanya, Fransa, Hollanda, İran, Irak ve Suriye'den katılım sağlandı. Toplamda yaklaşık 10 bin kişi, bu özel günlerine şahitlik etmek için toplandı.

Düğün töreni oldukça geleneksel ve görkemliydi. 220 küçükbaş hayvanın kesilmesi, aşiret liderleri, kanaat önderleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve iş adamlarının katılımı, etkinliğe ayrı bir anlam kattı.

Takı töreni ise yaklaşık 6 saat sürdü ve gözleri kamaştırdı. Damada 10 milyon 150 bin TL nakit para verilirken, geline ise kilolarca altın takılar hediye edildi. Bu, son yılların en büyük ve gösterişli takı törenlerinden biri olarak hafızalara kazındı. Onur Bayram ve Havin Şen'in düğünü, Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nin unutulmaz anıları arasına katıldı. Bu muazzam etkinlik, ailelerin mutluluğunu ve sevgiyi kutlamak için bir araya gelen insanların birlikteliğini temsil etti.

Düğün töreninde bir konuşma yapan toy büyüğü Vanlı iş adamı Veysel Ürüm, "Bölgenin kanaat önderleri, aşiret reisleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, iş insanlarını konuk ettik. Daha coşkulu ve daha pırıltılı bir düğün yapmak isterdik ama İsrail zulmüne uğrayan Filistinli kardeşlerimizden dolayı sade bir düğün oldu. 8 bin kişiyi bekliyorduk ama on bine yakın kişi katıldı. Düğünümüzde altınlar hariç 10 milyon 150 bin TL nakit para geldi. 2023 yılı ve öncesinin rekoru oldu. Final havasında bir düğün yaşadık. Ben gelin ve damada bir ömür boyu mutluluklar diliyorum" dedi.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van düğün aşiret Cemal Bayram Faik Şen veysel ürüm milyon