TCDD Van Lojistik Müdürlüğü, Kapıköy'le Van arası günlük 10.000 ton yer değişimi yapılıyor

TAKİP ET

Van ekonomisine çok büyük katkıları olan TCDD Van Lojistik Müdürlüğü, 2021 yılını kendilerine uyarlayarak sistemlerine güçlülük katmış oldu.

Van haber | Pandemi sürecinde faaliyetlerini özveriyle sürdüren TCDD Van Lojistik Müdürlüğü, Kapıköy’le Van arası günlük 10.000 ton yer değişimi yaparak, geçen yıllara oranla daha çok yük taşıması gerçekleştirdi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER 

Türkiye içi taşımacılığının yanı sıra; İran'dan yük getirip götüren TCDD Van Lojistik Müdürlüğü,  geçen ay 400 vagon ihracat yaptı. Ayrıca günlük olarak feribot, tren ve Kapıköy Van arası 10.000 ton yer değişimi yaptı.  

TCDD Van Lojistik Müdürlüğü, bünyesinde toplam çalışan 101 personel var ve bu personeller adeta kurulu bir saat gibi tıkır tıkır çalışıyor. Herkes işinin ne olduğunu bildiği için zaman kaybı yaşanmadan yükler, oldukları yere doldurulup gönderiliyor. Pandemi döneminde daha da aktif faaliyet gösteren TCDD Van Lojistik Müdürlüğü, geçen seneye göre yüzde yirmi beş daha fazla çalışarak 2019 yılının tamamında yaptığı işi yedi ayda yapmış oldu. Bunun yanında idare binasının çevre düzenlenmesi, asfaltlanması, idari binanın iç dizaynı, personel çalışma ortamı hazırlandı.



TCDD Van Lojistik Müdürlüğünün yapmış olduğu faaliyetler her geçen gün katlanarak artmaya devam ediyor. Bu çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan TCDD Van Lojistik Müdürlürü Tahirhan Gencer, sonrasında esnafın pandemi sürecinden dolayı çektiği zorluklara değinerek bu süreçte kapalı olan Kapıköy sınır kapısına da değindi. 

Kapıköy’ün ticaretin can damarı olduğunu söyleyen TCDD Van Lojistik Müdürü Tahirhan Gencer şu ifadelerde bulundu; “Esnafın İran ticareti yaptığı zamanki durumu hepimiz de biliyoruz. Ticaret yapılıyordu, otellerimiz, lokantalarımız, sokaklarımız doluydu. O zamanlar ticaret en yüksek seviyede oluyordu. Bu sürecin bir an önce bitmesini ve eski canlılığımıza kavuşmamızı temenni ediyorum. Çünkü insan sağlığı olmadan bir şeyin kıymeti kalmaz.” 



TCDD Van Lojistik Müdürlüğü 2021 yılı Ocak ayı Van'da yüklenen ithalat ihracat vagon sayısı ve tonajları aşağıdaki gibidir:

2021 ihracat vagon sayısı -209
2020 bir ithalat vagon sayısı- 285 

2021 ithalat ihracat toptan tonajı - 8.1677
2021 ithalat toplam sonucu - 10.440 

Transit İran'a giden yük ve vagon sayısı
 Giden tonaj - 37.500
 Giden vagon sayısı - 655

İran'dan taşınan yük 
Gelen tonaj -42.400
Gelen vagon sayısı -667 

Feribot ile Van'a taşınan yük
 Gelen tonaj -26.500
 Gelen vagon -410 hat

Feribot İle Van’dan Giden Yük
Giden tonaj- 32.700
Giden vagon sayısı -458

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - 0544 409 03 28
 












tcdd van lojistik müdürlüğü van tahirhan gencer 10 bin ton demiryolları van demiryolları van lojistik van gazetesi van haber