Van'da depremin yıldönümünde Değerlendirme toplantısı yapıldı

TAKİP ET

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremin 11'inci yıl dönümü nedeniyle çeşitli programlar düzenlendi.

23 Ekim 2011 yılında meydana gelen yıkıcı depremin yıl dönümünde Van'da İl Afet Risk Azaltma İzleme ve Değerlendirme toplantısı yapıldı.

Bu kapsamda, Van Valisi Ozan Balcı ve kurum müdürlerinin katılımıyla İl Afet Risk Azaltma (İRAP) İzleme ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

 

Topaltıya, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Çelikel, AFAD Başkan Yardımcısı Uğur Sezer, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve kurum amirleri katıldı.Valiliği koordinesinde İl Afet Risk Azaltma (İRAP) İzleme ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

 

Toplantıda, 2011 Van depremi sonrası olabilecek depremler hakkında afet risk yönetimi çalışmaları detaylarıyla görüşüldü.

 

AFAD başta Van olmak üzere Başkale de meydana gelen deprem ve sel felaketlerin yeniden yaşanmaması için alınan önlemler ilgili kurumlar tarafından sunumlar eşliğinde İRAP hakkında bilgilendirme yaptı.

Konuyla ilgili konuşan Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı, 2011 depreminin 11. yıl dönümünde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Toplantıda konuşan Vali Balcı, “Gerekli tedbirleri alarak daha dayanıklı ve modern şehirleri inşa etmeliyiz” dedi.

Vali Balcı "Allah, bu tür afetlerden memleketimizi, milletimizi korusun. Depreme her daim hazırlıklı olmalıyız. Gerekli tedbirleri alarak daha dayanıklı ve modern şehirler inşa etmeliyiz. Bu toplantıyı faydalı buluyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." Dedi.

van deprem 2011 23 ekim