Van'da dış reklamları yaparken bunlara dikkat! Yoksa hem sökülür hem de…

TAKİP ET

Van gelişmeye müsait bir memleket olmasına rağmen, tanıtımları uygunsuz yerlere asan ve yapıştıran bir toplum olduğumuzu ve bu alışkanlığın önlem alınması için daha önce Van'da bazı vatandaşları uyardığını ifade eden 20 yıllık esnaf olan Masun Ağabey, ' Bu memlekete kemikleşen bir burum var. Bunu en iyide Van belediyeleri yıkıp, yerine daha güzel görünüm kazandırıyor.'dedi.

Van gelişmeye müsait bir memleket olmasına rağmen, tanıtımları uygunsuz yerlere asan ve yapıştıran bir toplum olduğumuzu ve bu alışkanlığın önlem alınması için daha önce Van’da bazı vatandaşları uyardığını ifade eden 20 yıllık esnaf olan Masun Ağabey, “ Bu memlekete kemikleşen bir burum var. Bunu en iyide Van belediyeleri yıkıp, yerine daha güzel görünüm kazandırıyor.”dedi.

20 yıllık esnaf olan Masun Ağabey, “ Bu memlekete kemikleşen bir burum var. Bunu en iyide Van belediyeleri yıkıp, yerine daha güzel görünüm kazandırıyor. Van’da hangi parti veya siyasi kişi olursa olsun. Hizmet yapıyorsa ayakta alkışlanmalıdır. Umarız bu çirkin görüntüleri belediye ekipleri biran önce kaldırmaları ve bu durumu sık sık tekrarlanmalarıdır. Ben 67 yaşındayım. Burada kimler geldi, kimler gitti ama ben bu yaşıma kadar da iş yerimi bırakmadım. Dışarıda bulunan duvarlara, direklere ve her yere yapıştıran tanıtımların hatalı olduğunu bir kere daha vurgulamak istiyorum. Siz değerli basın mensuplarına ya da bilbordlara veya led reklamlara verecekleri tanıtım eminim daha etkili olacaktır. Bir kurumsal firmanın en büyük avantajı kurumsal tanıtım yapmalarıdır. Bizdeki en büyük hata ise; duvara, direğe yapıştırayım da biri görür belki. Evet, biri görür ama yabancı turistler görürsen olur sizce? Bunu hiç düşündünüz mü? Van Büyükşehir Belediyesine ve diğer belediyelere Van’a kattıkları hizmetten dolayı teşekkür ederim. Bu memlekete bir taş bile konuluyorsa onu sahiplenmeniz gereklidir. Son olarak bunu söylemek isterim. Tanıtımlarını şehrin görüntüsünü bozacak yerlere asan iş yerlerine veya özel kurumlara cezai işlem uygulanmalıdır. Teşekkür ederim.”dedi.

Beşyol meydanı ile Cumhuriyet, Kazım Karabekir ve Milli Egemenlik Caddeleri üzerinde bulunan izinsiz reklam panolarının tamamını kaldırdı.

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından kent genelinde estetiği bozan elektrik panoları, direkler, ağaç gövdeleri gibi noktalara izinsiz asılan reklam tabelaları ve panoları söküldü.
Daha önceden uyarılan, ancak uyarıyı dikkate almayanların tabela veya reklam levhalarının söküldüğünü ifade edildi. Görüntü ve çevre kirliliğine sebep olan reklam tabelalarının söküm çalışmalarına belirli periyotlarla devam edileceği kaydedildi.

Kaynak: VAN GAZETESİ - ÖZEL
 

van tabela haber