Van'da diyabet hastası çocuklara ölçüm cihazı dağıtıldı 

TAKİP ET

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, diyabet hastası çocukların ve ailelerinin ölçüm sırasında yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi amacıyla hasta olan 230 çocuğa sensörlü glikoz ölçüm cihazı desteğinde bulundu. 

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, diyabet hastası çocukların ve ailelerinin ölçüm sırasında yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi amacıyla hasta olan 230 çocuğa sensörlü glikoz ölçüm cihazı desteğinde bulundu. 

Hastalara cihazlarını teslim eden Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, “Çocuklarımızın kullandığı bu iğneler sadece onların parmaklarını değil yüreklerimizi de deliyor.” Dedi.

Van’da bulunan ve araştırmalar sonucu diyabet hastası olduğu belirlenen 230 çocuğa düzenli olarak değerlerinin takibini yapabilecekleri sensörlü glikoz ölçüm cihazı desteğinde bulunuldu. Cihazların dağıtımı Van’ın merkez Edremit ilçesinde bulunan Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen programa, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, Van Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Fırat Aslan, aileler ve çocuklar katıldı.

“DİYABETİ İYİ YÖNETMEMİZ LAZIM”

Çocukların dertleri ile dertlenen annelerin sıkıntılarını bildiklerini belirten Vali Balcı, “Onların yükünü üzerlerinden almak, çocuklarımızın her alanda iyi yetişmelerini sağlamak bizi ilgilendiriyor. Diyabeti daha iyi yönetmemiz lazım. 'Çocuklarımızın daha sağlıklı olması gerekir.' dedik ve bu projeyi başlattık. Bunu Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin kaynaklarını üreterek yaptık. Belediyenin ürettiği kaynak, milletin kaynağıdır. Dolayısıyla milletin kaynaklarını milletin çocuklarına, Türkiye'nin geleceğine harcamış oluyoruz. Bundan da büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.” İfadelerini kullandı.

“İĞNELER PARMAKLARI DEĞİL YÜREĞİMİZİ DELİYOR”

Çocukların kullandığı iğnelerin onların parmaklarını değil aslında yürekleri deldiğini ifade eden Vali Balcı, İşimiz milletin işini ve hayatı kolaylaştırmaktır. Çocuklarımızın kullandığı bu iğneler sadece onların parmaklarını değil yüreklerimizi de deliyor. 230 çocuğumuzun, annelerin hayatını kolaylaştırdık. Belki problemi tamamen çözemeyiz ama hayatı ve yaşamı kolaylaştırma anlamında büyük bir mesafe kaydettiğimizi düşünüyorum. Biz çocuklarımızı çok önemsiyoruz. Van'ın çocuklarını, Van'ın geleceği olarak görüyoruz. Van'ın annelerinin derdini dert ediniyoruz.” Şeklinde konuştu. 

Program dağıtılan cihazların kullanımı ile ilgili gerekli bilgilendirmelerin yapılmasının ardından son buldu.

 

Van Valiliği Büyükşehir Belediyesi sensörlü glikoz ölçüm cihazı van haber van