Van'da Dolandırıcılar Kaçamadı

TAKİP ET

Van ilinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda dolandırıcılar yakayı ele verdi.

Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 12 - 18 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda önemli sonuçlar elde edildi. Jandarma ekipleri tarafından (1.755) devriye gerçekleştirilirken, (52.172) kişi ve (24.618) araç kontrol edildi.

Bu kontroller sonucunda çeşitli suçlardan aranan (50) şahıs yakalandı ve (10)’u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca, Jandarma Dedektifleri (JASAT) tarafından gerçekleştirilen özel operasyonlarda da önemli başarılar elde edildi. 
Bu operasyonlarda, çeşitli suçlardan aranan kişilerin yakalanması hedeflendi ve bu kapsamda önemli isimler ele geçirildi. 

Örneğin, '‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama’’ suçundan (30 Yıl 1 Ay) kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi ile ‘‘Dolandırıcılık’’ suçundan (5 Yıl 2 Ay 15 Gün) kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi, operasyonlar neticesinde yakalanarak cezaevine gönderildi. 

Ayrıca, Atlı Jandarma Takımı tarafından Edremit İlçesi Köşk ve Dilkaya Mahalleleri ile At Çiftliği bölgesi ve sahil kesiminde atlı devriye faaliyeti gerçekleştirildi.  Bu faaliyetlerle, bölgede güvenlik önlemleri artırıldı ve halkın huzuru için önemli adımlar atıldı.

Van Valiliğinden gelen açıklamaya göre; “Van İl Jandarma Komutanlığınca, 12 - 18 Şubat 2024 tarihleri arasında icra edilen faaliyetlerde (1.755) devriye icra edilmiş, (52.172) şahıs ve (24.618) araç kontrol edilmiştir. 
Arandığı tespit edilen; 
Terör Örgütüne Üye Olmak (1),         
Dolandırıcılıktan (16), 
Hırsızlıktan (3),                 
Uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmaktan (3),
Diğer suçlardan (27) şahıs olmak üzere toplam (50) şahıs yakalanmış olup (10)’u tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Jandarma Dedektifleri (JASAT) tarafından;

a.    Van İli genelinde ‘‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama’’ suçundan (30 Yıl 1 Ay) kesinleşmiş hapis cezası bulunun (1) şahıs yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir.
b.     Van İli genelinde ‘‘Dolandırıcılık’’ suçundan (5 Yıl 2 Ay 15 Gün) kesinleşmiş hapis cezası bulunan (1) şahıs yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir. 
c.    Van İli genelinde ‘‘Göçmen Kaçakçılığı’’ suçundan (2 Yıl 2 Ay 20 Gün) kesinleşmiş hapis cezası bulunun (1) şahıs yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir.
ç.    Van İli genelinde ‘‘Karşılıksız Yararlanma’’ suçundan (1 Yıl 3 Ay) kesinleşmiş hapis cezası bulunun (1) şahıs yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Atlı Jandarma Takımı Edremit İlçesi Köşk, Dilkaya Mahalleleri, At Çiftliği bölgesi ve sahil kesiminde atlı devriye faaliyeti icra etmiştir.”denildi.

Van – Van Gazetesi – Van Haber – vanhaber – Wan 

Van vanhaber Dolandırıcılık