Van'da duyarlı vatandaş, yerlere atılan çöpe isyan etti

TAKİP ET

Van ili Tuşba ilçesine bağlı Yeşil Su Köyünde duyarsız vatandaşlar tarafından yapılan piknik sonrasında yerlere atılan çöpler, duyarlı vatandaş tarafından tepkiye neden oldu

Tuşba yeşil su köyünde duyarsız vatandaşlar, piknik sonrası görüntüleri ve yetkililere çağrı bulunuldu.

VAN GAZETESİ ÖZEL HABER

Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Yeşil Su Köyü'nde son günlerde çevre kirliliği ve çöp sorunları gündemde. Köyde yapılan piknikler sonrasında bırakılan çöpler, çevre kirliliğini artırıyor.

Son yaşanan olaylarda, piknik yapan bazı vatandaşlar, çöplerini doğaya bırakarak çevreyi kirletti. Bu durum, köy sakinlerinden bir duyarlı vatandaşı harekete geçirdi.

Duyarlı vatandaş Halil İbrahim İliklerden, köyde piknik alanlarına atılan çöplerden dolayı yetkililere seslendi.

Van ilinde ikamet eden duyarsız vatandaşların piknik sonrası yerlere atılan çöpler, Van haber gündemine oturdu.

Halil İbrahim İliklerden (Duyarlı Vatandaş): "Köyümüzün güzelliklerini korumak ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak hepimizin sorumluluğu. Bu nedenle çevre kirliliğine karşı daha duyarlı olmalıyız. Videoyu çekerek insanları bilinçlendirmek istedim ve gördüğümüz tepki harika oldu. Ayrıca, belediyemize ve çevre koruma kuruluşlarına da bu sorunu ilettik ve çözüm için işbirliği yapmaya hazırız. Çevre kirliliği ve çöp sorunları, hem doğayı hem de insan sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu tür olaylar, toplumun çevre koruma ve temizlik konularında daha bilinçli olması gerektiğini hatırlatıyor. Her birimizin çevremize karşı sorumluluk taşıdığını unutmamalı ve çevreye duyarlılık göstermeliyiz."dedi.

Van Gazetesi - Van haber - vanhaber 

Van çöp van haber vanhaber Yeşil Su Köyü Tuşba