Van'da Ebi Konserine Hüsran

TAKİP ET

İran'dan gelen turistlerin her yıl yoğun katılımlarıyla gerçekleşen EBİ konseri bu yıl pandemi nedeniyle istenilen sonucu alamadı.

Önce İstanbul’da İbrahim Tatlıses ve Ebi konseri düzenlenen ve ardından Van konserine istenilen talep olmadığı İranlılar tarafından açıklandı.

Ünlü ses sanatçısı İranlı 'Ebi' lakaplı Ebrahim Hamedi'nin Van'da Nur Tatar Kapalı Spor Salonunda düzenlenen konsere geçen yıla oranla düşüş yaşandı.

Türkiye’nin kalbi olarak bilinen Van ilinde Van Shopingfest ve birçok konserlerin yanı sıra; İran halkına hitap eden sanatçı EBİ konseri izleyicilerine güzel anlar yaşattı ama İranlı turistler geçmişteki gibi yoğun katılımın olmadığını ve bilet satışlarında fazla olması hasebiyle çoğu insanların gelemediğini açıkladı.

İranlı Muhammad:”İran’da çok dinlenen ama yeni kuşağın daha farklı sanatçıların dinlediğini buradan belirtmek istiyorum. Türkiye’de hep tanınmış sanatçıların çıkması bizleri mutlu ediyor ama bizlerde farklı yüzleri görmek istiyoruz. İran’da yasaklı olan ünlü sanatçımız Ebi’yi Türkiye’de izliyoruz. Bu durumdan çok memnunuz. Bunu belirtmek istiyorum. Geçen yıl oranla sanki bu yıl konsere istenilen sayıda katılım sağlanmadığını belirtmek istiyorum. Van ilinde birçok konserler oldu. Birçok sanatçılar geldi ama isteriz ki İran’da farklı ünlü simaları getirerek hasret gidermek istiyoruz. Van ili çok kıymetli bir şehirdir. Bizlere yakın ve bir o kadarda değer veren bir memleket. Buradan Van ilinde bulunan herkese selamlar göndermek istiyorum.”dedi.

Van Gazetesi – Özel Haber

Ebrahim Hamedi Van Ebi