Van'da Edremit Kart, Gündeme Damga Vurdu

TAKİP ET

Van Edremit Belediye Başkanı İsmail Say:"Uzun süredir üzerinde çalıştığımız kartı ilk etapta 318 arkadaşımıza dağıtacağız. Bu sadece bir ulaşım kartı değil bir kredi kartı da değil. Bu kartla birçok şey yapabilirsiniz."dedi.

VAN HABER: Süphan Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, Edremit'te ikamet eden öğrencilere ulaşım kartı dağıtımı gerçekleştirildi.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, "Bugün Edremit için tarih bir gün yaşıyoruz. İlçeyi hem karadan hem de denizden kampüse bağlayacağız. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız kartı ilk etapta 318 arkadaşımıza dağıtacağız. Bu sadece bir ulaşım kartı değil bir kredi kartı da değil. Bu kartla birçok şey yapabilirsiniz. Başta ilçedeki sosyal işletmeler olmak üzere birçok ticari işletmede kullanabiliriz. Edremit'te oturan 7'den 70'e tüm halkımıza ulaştıracağız. Ama bunu bugün Edremit'te oturup üniversiteye kadar yolculuk yapan kardeşlerimizle başlamak istedik. İnşallah imkanlarımız arttıkça bunu lise talebelerimize, ortaokulu öğrencilerimize ve diğer tüm kitlelere de yayacağız" dedi.

"Öğrencilere hizmeti gönül belediyeciliğinin bir parçası olarak görüyoruz"

"Sosyal belediyecilik anlamında kütüphanelerimizle, etüt merkezlerimizle ve sürekli eğitim merkezlerimizle eğitim desteklerimizi sürdürüyoruz. Öğrencilerimizin üniversite hazırlıkta zorlandıkları tüm aşamadan kaynak desteğinden ders çalıştıkları ortama kadar faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bunu da gönül belediyeciliğinin bir parçası olarak görüyoruz. Ben de İstanbul'da okumuş şu anda Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken biz öğrencilere vermiş olduğu burstan faydalanarak ne kadar önemli bir hediye olduğunu anlayabiliyorum. Bir öğrenci için burs ve ulaşım desteğinin ne olduğunu bilen biriyim" diye konuştu.


Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar,"Edremit Belediyemizin EdremitKart tanıtım programında gençlerimiz ile bir araya geldik. 318 gencimize burs olarak üniversite hayatı boyunca ücretsiz yolculuk imkanı tanıyan belediyemize ayrıca teşekkür ediyor."dedi.

Edremit Belediyesinden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrencilerine Ulaşım Desteği

Süphan Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, öğrencilerimizin ulaşım problemlerini gidermek için kent genelinde her türlü iletişimi sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

“Öğrencilerimizin sorunlarını ivedilikle çözmek için bütün kurumlarla iletişim halinde olacağız.”  

Edremit Belediyesi ile yaptıkları görüşmeler sonucunda Edremit Kart programını, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri için aktif hale getirdiklerini belirten Şevli,  “Bu hususta bizlere destek veren Edremit Belediyesi Başkanı Sayın İsmail Say ve ekibine teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin sorunlarını ivedilikle çözmek için bütün kurumlarla iletişim halinde olacağız. Edremit Belediyesi tarafından sağlanan bu imkânın öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerim.” sözlerini kullandı.
Üniversite öğrencilerini gözbebekleri gibi gördüklerini vurgulayan Edremit Belediyesi Başkan İsmail Say da öğrencilerin daha rahat ve daha iyi eğitim görebilmeleri için belediye olarak ellerinden gelen her türlü desteği kendilerine vermeye hazır olduklarını söyledi.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, güne bir anlam bırakmak için özçekimi ile güne unutulmaz anı bıraktı.



Van
Fotoğraf: Van YYÜ, Osman Nuri Gülaçar, İsmail Say
edremitkart , kartedremit , 

edremitkart Van Edremit kartedremit