Van'da Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen'in yeni bina açılışı gerçekleşti

TAKİP ET

Eğitim-Bir-Sen VAN Şube Başkanı, Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Ali Uca," Memur-Sen sadece yerel ve ulusal anlamda değil, artık uluslararası düzlemdedir.  Yerelde bizler, seslere ses, gönüllere nefes veren bir dinamizm ortaya koymaktayız."dedi.

Van'a gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikanın hizmet binası açılışına katıldı. 

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel başkanı  Ali Yalçın, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, Van İl Müftüsü Ömer Keskin, kurum amirleri, siyasi parti il temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Memur-Sen İl Temsilciliği ile şube başkanlıklarının faaliyetlerde bulunacağı bina açılışı gerçekleşti.

Eğitim-Bir-Sen VAN Şube Başkanı, Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Ali Uca," Mehmet Akif İnan hocamız, kimsesizlerin kimsesi mazlumların ve mağdurların yanında söylem ve eylemleriyle ülkemizin menfaatleri doğrultusunda, milletinin ve bayrağının yanında durarak, en kaotik süreçlerde kaos yanlılarının ensesinde ve tepesinde duran bir yapıdır. Memur-Sen sadece yerel ve ulusal anlamda değil, artık uluslararası düzlemdedir.  Yerelde bizler, seslere ses, gönüllere nefes veren bir dinamizm ortaya koymaktayız. 
Üyelerimize daha kaliteli hizmet üretebilmek adına gerek ilimizde, gerekse de tüm illerimizde ihtiyaç olan ortamları oluşturmak adına var gücümüzle çabalıyoruz. Bu kapsamda; genel merkezimizin destekleri ve ilimizde bulunan 6.000 üyemizin doğrudan ya da dolaylı destekleri ve dualarıyla yapılmış bir kompleks bina yapılması fikrinden itibaren bizlere gerek maddi gerekse de manevi anlamda destek olan Genel Başkanımıza, genel yönetim kurulumuza ve özellikle de son derece kıymetli desteklerini hissettiğimiz Merhum Mithat Sevin başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vesileyle de kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Binanın yapılış sürecinin ilk aşamasından son aşamasına kadar teknik anlamda desteklerini esirgemeyen Van Valiliğimize, Büyükşehir belediyemize ve İpekyolu belediyemize şükranlarımızı arz ediyoruz.

Yine binamızın temelinden bitiriliş aşamasına kadar bizlere kol kanat olan Memur-Sen il şube başkanlarımıza, Eğitim-Bir-Sen il yönetim Kurulumuza, Eğitim-Bir-Sen ilçe başkanlarımıza, hemen hemen her gün inşaat başında bulunan tüm arkadaşlarımıza, güvenlik önlemleriyle bizlere katkı sağlayan iki nisan polis karakolu ekibine, işimizi kolaylaştıran Yıldırım İnşaat ailesine, bizlere tahammül eden tüm komşularımıza, inşaat sürecinde çalışan tüm usta ve işçi kardeşlerimize ve binanın faaliyete geçmesinden bugüne kadar bizleri ziyaret eden gerek Ak Parti il başkanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, mülki idare amirlerimiz, sivil toplum kuruluşları Başkanlarımız, kamu, kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileri ve tüm dostlarımıza teşekkür ederiz ve en önemlisi de bu binanın ümmetin malı olduğu bilincini koruyarak toplum adına faydalı çalışmalar yapmak üzere binamızın her kesin emrinde olduğunu ifade ederek sözlerimi tamamlıyorum."dedi.

Vali Bilmez, " Sendika, mensuplarının hak ve hukukunu savunurken, aynı zamanda kurumların da daha düzenli çalışmasını ve vatandaşın daha iyi hizmet almasını göz önünde bulunarak, dengeyi sağlayarak, memleketin ve milletin menfaatini de göz önünde bulundurması gerekiyor. Bugüne kadar bunu tavırlarıyla sergileyen Memur-Sen Genel Başkanı ve başkanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: "Türkiye medeniyet bakiyesi bir ülkedir. Onun için aklına esenin Türkiye'ye ayar veremeye çalıştığı, saçma sapan tavırlar ortaya koyduğu, Türkiye'deki siyasileri de buna emre amade gibi hareket etmeye çalıştığı zeminler oluşturması artık geride kaldı. Medeniyet bakiyesi olarak Türkiye, izzetini ve onurunu koruyabilecek bir ülkedir. Biz memur sendikası, entelektüel kapasitesi olan bir sendikayız. Tüm siyasi hareketlerden beklentimiz de 'Söz konusu memleket, vatansa gerisi teferruattır' diyerek, birleşmeleri ve onurlu mücadele yürütmelidir. Yoksa ülkeye ayar vermeye çalışarak haddini aşan büyükelçiler arka çıkar gibi Türkiye'de vesveseleri artırmak değil. Bazıları da onların saçma sapan tavırlarına cesaret verircesine cümleler kurabiliyor. Bunun da kabul edilecek bir tarafı yoktur. 'One minute' ile ortaya konulan tavır gibi burada da onurlu bir tavır konulmuştur. Ben bu anlamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a özellikle teşekkür ediyorum."dedi.

VAN GAZETESİ
 





Memur sen vanhaber