Van'da Ekmeğe 7 TL, Çöreğe 10 TL Zam

TAKİP ET

Van Esnaf ve Fırıncılar Odası Başkanı, maliyet artışları ve ekonomik zorluklar nedeniyle esnafın zor durumda olduğunu belirterek, ekmeğe 7 TL, çöreğe ise 10 TL zam yapıldığını duyurdu.

Zamların mecburiyetten kaynaklandığını ifade eden Başkan, Türkiye genelindeki ekonomik koşulların esnafı zorladığını ve önümüzdeki dönemde yeni zamların düşünüldüğünü açıkladı.

Van Esnaf ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabri Işık, basın toplantısı düzenleyerek maliyetlerin artışı ve ekonominin zorlukları nedeniyle esnafın zor durumda olduğunu belirtti. Bu çerçevede, ekmeğe 7 TL, çöreğe ise 10 TL zam yapıldığını açıkladı.

Gün geçtikçe artan maliyetler ve ekonominin zorlukları, Türkiye'nin dört bir yanındaki esnafı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu durumu en çok hisseden sektörlerden biri olan yeme içme sektörü, Van'da da aynı zorlukları yaşıyor. Van Esnaf ve Fırıncılar Odası Başkanı, yapılan basın toplantısında sektördeki zorlukları ve alınan zam kararını açıkladı.

Başkan, Türkiye genelindeki zamların yeme içme sektörünü etkileyen en büyük sorun olduğunu vurgulayarak, "Esnafımız çok zor durumda. Ekmeğin maliyeti her geçen gün artıyor ve biz de bu zorluğa dayanabilmek adına ekmeğe 8 TL, çöreğe ise 10 TL zam yapmak zorunda kaldık" dedi.

Van'da dürüst kuruluşlar ve yetkililerle yapılan toplantılarda alınan kararın mecburiyetten kaynaklandığını belirten Başkan, şu anda Türkiye genelinde 210 gram somun ekmeğin 7 TL ile 8.5 TL arasında satıldığını ifade etti. Bu zamların üç ay önceki maliyetlerle kıyaslandığında, esnafın özverisi ve fedakarlığı sayesinde mümkün olduğunca vatandaşı zor durumda bırakmamak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Başkan, açıklamalarında şu noktalara da değindi: "Zamlar sadece ekmekte değil, tüm sektörlerde geçerli olacak. Mazot, asgari ücret, maya, un gibi temel malzemelerdeki artışlar doğal olarak fiyatları etkileyecek. Ayrıca, asgari ücretteki artış esnafa yıllık 22.500 lira ek maliyet getiriyor ve bu da fiyatlara yansıyacaktır."dedi.

Başkan Işık, Türkiye genelinde en uygun fiyatla ekmeğin Van'da satıldığını ve esnafın bu zor dönemde büyük bir özveriyle mücadele ettiğini belirterek teşekkür etti.

Işık, “Türkiye’de her gün zamlarla karşı karşıya kalıyoruz. Yeme-içme sektörü bu zamlardan en çok etkilenen sektördür. Ekmeğin girdi maliyetleri günbegün artığından dolayı esnafımız zor durumdadır. Van, Türkiye’de en ucuz ekmeği satan ildir. Bu kapsamda üst kuruluşlar ve esnaflarımızla yaptığımız istişareler sonucunda ekmek fiyatında artışa gitmeye mecbur kalmış bulunmaktayız. Ülke genelinde 210 gram somun ekmeği 7.30-8 TL arasında satılmakta. Van esnafı olarak şimdiye kadar 6 liraya sattığımız ekmek maliyetleri karşılamıyor. Bu nedenle 4 Aralık Pazartesi gününden itibaren 210 gram somun ekmek ile 200 gramlık pide ekmeğimiz 7 TL’den satılacaktır. Akaryakıta gelen yüzde yüzlük zamlar, un fiyatlarındaki zamlar ve mayadaki zamlar ekmeğin maliyetini artırmaktadır.” dedi.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van vanhaber ekmek