VAN'DA EKMEĞE ZAM YAPANLARA CEZA, VALİLİKTEN AÇIKLAMA!

TAKİP ET

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, basınla bir araya gelerek Van ilinde yapılan hizmetleri ve son olarak, ekmek fiyat artışı hakkında müjdeyi verdi.

VAN GAZETESİ HABERLERİ - ÖZEL HABER - Toprak mahsulleri ofisi müdürlüklerinin Van iline geldiğini, Van'da bulunan beş fabrika sahiplerini çağırdığını ve bir takım görüşme sağladığını ifade eden Van Valisi Mehmet Emin Bilmez;"Toprak mahsulleri ofisi müdürleri Van iline geldi ve fabrika sahipleri ile birlikte görüşme sağladık."dedi.

FIRINCILAR ARTIK UNUN ÇUVALINI 183 YA DA 185 LRAYA ALACAK

Vali Bilmez:" Van ilinde bulunan beş fabrika ile görüşmede; 5 fabrikanın bütün buğday ihtiyaçları karşılanacak. Onlarla karşılıklı taahhüt imzaladık. 183 veya 185 liradan esnafa unu satacaklarını taahhüt edecekler..."dedi.

KİMSE VATANDAŞIMIZIN EKMEĞİYLE OYNAMASIN!

Vali Bilmez,"Buğday fiyatlarını bizim onay olmadan fiyatları artırmaya kalktılar ve biz onu kabul etmedik. 01.12.2021 tarihinde Toprak mahsulleri ofisi bölge müdürleri buraya geldi. 5 fabrikayla bir araya geldik. Ofis bütün buğday ihtiyaçlarını karşılayacak. Üreticiye 183 ya da 185 liradan unu satacaklarını taahhüt etmişler... Bizde fiyatları sürekli denetleyeceğiz. Eğer taahhütnameye uymazlarsa ofis desteğinden yoksun kalacaklar ve bir sonraki partide mal verilmeyecek. Onun için kimse vatandaşlarımızı mağdur etmesin. Bölgemiz ekonomik anlamda düşük gelirlerin çok olduğu bir bölgedir. Gelen ve giderlerin içerisinde ekmek gideri belki en yüksek kalem teşkil etmektedir. Vatandaşımızın ekmeğiyle ne olur kimse oynamasın. Bütün fırıncılarımızı da fabrikalarımızı da desteklemeyi devam edeceğiz. Onlarda vatandaşlarımızı desteklesinler. Bu konuda duyarlı davranan Tarım Bakanlığımıza, Toprak mahsulleri ofisi bölge müdürlerimize, il temsilcimize, fabrika sahiplerimize ve fırıncılarımıza teşekkür ediyorum."dedi.

VALİLİKTEN FABRİKA SAHİPLERİNE 1000'ER TON BUĞDAY DESTEĞİ

"Daha önce her fabrikaya biner ton buğday verildi. Ne kadar karşılıkları varsa tamamlayacağız."

İLERİDE TAM SÖZ KONUSU OLABİLİR

"İleride fiyat revize edilmesi gerekir ise; o zaman oturup birlikte değerlendireceğiz.Kimse bu krizi fırsata çevirip toplumda bir panik yaratmaya ihtiyaç yok. Buğday stokumuzda sorunumuz yok. Zaten Van'da toplamda 5 fabrikamız var."dedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER
 

ekmek zammı van haberleri Vali zam