Van'da Ekmekte haksız kazanç

TAKİP ET

Van'da Ramazan bayramına az süre kaldıkça, pidelerde gramaj sorunu arttı.

Van'da bulunan bazı fırın işletmeleri çıkardıkları pideleri halka dağıtmaya devam ediyor… Pidelerde ya gramaj az ya da susamsız dağıtılmaya devam ediyor. Ekmeğin fırsatçılığını yapan bazı fırın sahipleri de kendilerince haklı olduklarını ifade etti.

Gelin beraber bakalım bu durumda kim haklı? Esnaf mı yoksa halk mı?

BİZ BU ZOR GÜNDE HİZMET VERİYORUZ

Esnaf: “Bizler, yaz kış demeden çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda gramaj eksikliği asla olmaz. Çünkü pide ekmekleri aynı çıkıyor. Yönetmelikte ne verilmişse ona göre uyuyoruz. Vatandaşlarımız, ekmeğin küçüklüğüne göre az çıkardığımızın katine bakmaktadırlar… Oysaki ekmeğin gramajları aynıdır. Sadece fırına verildiğinde küçük görüne biliyor. Bunun tek çözümü tartıda artmaktır. Bunun haricinde pandemi olması ve kısıtlamanın olması bizleri ayrıca etkilemektedir. Biz, bu zor günlerde halkımıza sürekli hizmet ediyoruz. Halkımızın da bizleri anladığını düşünüyoruz. Halkımızdan sadece bir teşekkür istiyoruz. Belki kusurlarımız olabilir ama bu kusurları da çözmek çok kolay olduğunu düşünüyorum.”dedi.

3 LİRA PİDE ALIYORUZ ODA EKSİK

Vatandaş:” Susamsız, gramajı eksik pide alıyoruz. Gözümüz pidenin azalmasında değildir. Sadece işlerini güzel yapmalarıdır. Bu zor günde onları çok iyi anlıyoruz ama bizlerde çok zor durumdayız. Bazen evimize ekmek götüremiyoruz. 3 liraya aldığımız pidenin tam olmasını istiyoruz. İki ekmeğin birleşimidir pide. O zaman neden bizleri her ramazan bu duruma sokuyorlar. Sadece size sormak istiyorum. Bazı fırıncılar neden susamsız, yumurtasız ve gramajı eksik pide vermektedir?”dedi

Van Gazetesi Haber - Özel
Yorumlarınızı alt kısımda bulunan alana yapabilir misiniz?

 

van ekmek pide güncel