Van'da emekliler dertli

TAKİP ET

Van ilinde ikamet eden emekliler, artan maaşların bazı emekliler için yetmediğini ve bu artışın ardından yerel esnaflar, ürünlere zam uyguladığı ifade edildi.

Van ili sınırları içerisinde ikamet eden emekliler, artan maaşların artması ardından yerel esnafın ürünlerinin etiklerini değiştirdiğini ve bunun üzerine maaşların yetmediğini vurgularken, bazıları ise; bu durumun normal olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sosyal devlet ilkemiz gereğince uygulamaya aldığımız emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz. Ekonomi yönetimimiz orta vadeli programda bu artışları öngörmüş hazırlıklarını buna göre yapmışlardı." dedi. Bunun üzerine Van Haber Gazetesine açıklamada bulunan emeklilerin birçoğu memnun, birçoğu ise; dert yandı.

Emekli Vatandaş, “2 yıldır emekliyim. Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan çok teşekkür ederiz. Maaşlarımız arttı ama yerel esnafımız bu haberi duyduktan sonra ürünlere zam uygulamaya devam ediyor… Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan seslenmek istiyorum. Yerel esnafın fahiş fiyat artışına dur demeli ve denetimi sıkılaştırmalıdır. Van ilinde bazı esnaflar, fiyatları istedikleri gibi yükseltebiliyor… Bu durumda ne kadar maaşlarımız artarsa artsın yine yetmeyecektir.”dedi.

Vatandaş, “Maaşlarımızı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkaran Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan teşekkür ederiz. Biliyoruz ki 6 ay sonra da emekli maaşlarımızı arttıracağını ama kira, faturalar ve meyve ile sebzeler çok pahalı oldu. Buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Haksız kira artışı yapanları, yüksek fatura gönderen kurumların ve evimizin birinci derece ihtiyacı olan ürünlerinin denetlenmesini istiyoruz.”dedi.

Van Gazetesi – Van Haber – vanhaber – van haberleri 

Van van haber emekli