Van'da Emlak uzmanı Sabahattin Şimşek, Emlak hakkında önemli bilgiler aktardı

TAKİP ET

Van haber , Van gazetesi ( ÖZEL) - Ömer Emlak'ın sahibi Sabahattin Şimşek, emlakçılığın öneminden ve güvenilirliğinden bahsederek bu yönde tavsiyelerde bulundu. 

Van haber , Van gazetesi ( ÖZEL) - Ömer Emlak sahibi ve Emlak uzmanı Sabahattin Şimşek; “Çalışma hayatım inşaat sektöründe başladı. Deprem sürecinde ise dört yıla yakın sivil savunmanın AFAD bölümünde çalıştım. Son olarak da değerli bir arkadaşımla birlikte şu anda da devam ettirdiğimiz ‘Ömer Emlak’ı kurduk.  Van geneline emlakçılık olarak hizmet vermeye devam ediyoruz.  Daire ve arsa satışlarını yetki belgesi dahilinde yapıyoruz.

Korona virüs emlak sektörünü baya etkiledi. Önceleri haftada bir iş yaparken şimdi ayda bir iş yapar olduk.  Bu durum fiyatlara da yansıdı. Önceki yıllarda 50 bine sattığımız bir yer şimdi ise 400 bini bulabiliyor.  Yetmiş bine sattığımız müstakil parsel şu an 115 bini buluyor. 



Pandemi sürecinde Türkiye genelinde olduğu gibi Van’da da piyasa canlansın diye kredi düşürüldü. Bu durum sayesinde emlakçılar olarak iyi çalıştık ama belli bir süre sonra bu faizler yine yükseltildi ve yine emlakçılar olarak eskiye dönüş yapmış olduk.




Ev alan ev satan kişilerin muhakkak emlakçılara uğraması gerekir.  İki taraflı sözleşme yapılarak garanti çerçevesinde yapılan işin güvenilirliği daha fazla olur. Bizlerde çalışmalarımızı bu yönde ilerlettiğimiz için emlakçı olmadan ev veya arsa satımı olması zarara patlamış olur.  Çünkü bu işlem şahıslar arasında olursa işin içine dolandırıcılık da girebilir.  Bu yüzden emlakçılara uğramadan kesinlikle gayrimenkul alım satımı yapılmamalıdır. Bizler alıcı ve satıcı arasında sadece bir aracıyız.



Karımızda prosedüre göre sadece  %2’lik bir dilim olduğu için biz öncelikli olarak müşteri memnuniyetini ve güvenini kazanmak hedefindeyiz. Bu nedenle Van halkının emlakçıları düşünmesi istiyoruz ve alım satım işlerinde ilk olarak bizlere gelmesini tavsiye ediyoruz.” diyerek herkesi Emlaklarına beklediğini dile getirdi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER
HABER: SEVDA YETKİN
MONTAJ: EYŞAN YETKİN
EDİTÖR: HİKMETULLAH YETKİN
HABER HATTI: 0544 409 0328

 

sabahattin şimşek van halkı ömer emlak van haber van gazetesi emlak van