VAN'DA EN ÇOK SATILAN VAN LAHANASI OLDU

TAKİP ET

Van'ın Erciş ilçesinde yetiştirilen ve sofralara konuk olan Van Lahanası en çok satılan ürün olarak belirlendi.

Van'ın Erciş ilçesinde yetiştirilen ve sofralara konuk olan Van Lahanası en çok satılan ürün olarak belirlendi.

Van'da tezgahlarda satılan ve en çokta turşuluk olarak kullanılan Van lahanası, Van'ın en uygun ve en çok satan ürünü oldu.

Van Gazetesi olarak bizlerde Van'ın bu güzel  besinini aktarmaktan mutluluk duyduk. 

Peki lahana güzel de faydaları nelerdir?

Lahana, turpgiller ailesinden çok faydalı sebzelerinden biridir; güçlü bir antioksidan ve iltihap önleyicidir. Kalp hastalığına, bazı kanser türlerine, karaciğer yağlanmasına karşı koruyucudur. İçerdiği yüksek miktarda A, C ve K vitaminleri sayesinde bağışıklık sistemini destekler. Kemik ve cilt sağlığını korur; potasyum bakımından zengin bir sebze olduğu için kan basıncını dengede tutar. Lahana iyi bir lif kaynağıdır, bu nedenle kilo vermeye yardımcı olur. Bitki sterolleri denen kolesterol düşürücü özelliğe sahiptir ve kötü kolestrolü önler. Alkali bir sebze olan lahana B6 vitamini ve folat açısından zengindir; vücuttaki toksik maddelerin atılımına katkı yapar. Lahana, kavurmasından turşusuna pek çok şekilde tüketilebilir. Ayrıca lahana suyu, ses kısıklığına ve kansızlığa iyi gelir.

 

vanda en Çok satilan van lahanasi oldu van lahanası nasıl yapılır van lahanası nerede satılır van lahanası haberleri van da lahana satışları van lahanası şifalı oldu van kış yemekleri van kış gezileri van turist gezileri van haberleri van son dakika haber