Van'da en iyi balı tüketiciye sunuyorlar – Balcı Faruk Gürsoy ve Sinan Öcal

TAKİP ET

Yıllardır arıcılık sektöründe çalışan ve bu sektöre oldukça emek veren "Hakkari Altın Petek Bal"ın sahipleri Faruk Gürsoy ve Sinan Öcal bal hakkında temel bilgileri vererek firmalarının önceliklerine değindiler. 

15 yıldır arıcılık sektöründe çalışan ve kendi ballarını kendilerinin ürettiğini belirten Sinan Öcal şu ifadelerde bulundu: "Bal denildiği zaman aklıma ilk gelen şey şifadır. Bu yüzden ballarımızı kendimiz üretip kendimiz satıyoruz. Bal verimini daha iyi tutmak ve daha iyi sonuçlar elde etmek için bazen balı almak durumunda kalabiliyoruz. Balın kraliçe arıda kalma zamanı yedi yıldır ve bu süre zarfında bal verimi gittikçe azalır. Bundan dolayı iki yılda bir kraliçe arımızı değiştiriyoruz. "

Bal hakkında ön bilgilendirmeyi yapan Sinan Öcal’dan sonra Faruk Gürsoy da balın inceliklerini anlatarak şu ifadelerde bulundu: "Balın rengine ve kıvamına bakarak kalitesini anlayabilirsiniz." Hakkari Altın Petek Bal"ını günler boyunca beklettiğinizde dahi şekerlenme yapmaz. Çünkü hakiki bal özelliğini taşır.

VAN HABER VE VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER – SEVDA YETKİN

Bizim ürünlerimizde balın işçiliği tamamen arıya özgü oluyor. Yaşadığımız coğrafyada bitki örtüsü oldukça güçlü olduğu için glikoza ihtiyaç duymuyoruz. Hem yüksek rakımlı bir bölgede olmamız hem de bitki olarak kuvvetli olan bir bölgede yaşamımız nedeniyle son zamanlarda daha çok tercih ediliyoruz. 

Sosyal hesaplarımız ve iletişim numaralarımız var. İsteyen müşterilerimize bir telefon kadar yakınız. Kurye hizmeti dahi verebiliyoruz. Türkiye'nin 81 iline ücretsiz kargo hizmetimiz var. Beğenilmediği takdirde ücret talebinde bulunmuyoruz. Çünkü bizim için önemli olan müşteri memnuniyetidir. Bu yüzden cebe uygun bir şekilde herkesin bal tüketmesini istiyoruz."dedi.

BAL SİPARİŞİ İÇİN:
Çatak Narlı Köyü Sinan Öcal 0544 387 80 59
Hakkari Şemdinli Faruk Gürsoy . Üreticiden tüketiciye 0541 960 26 18


VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER

Haber: Sevda Yetkin
Kameraman: Zafer Uygun
Sosyal Medya: R. Yetkin
Web seo: Veysel Tekdinçer
Tasarım: Eyşan Yetkin
Haber Kayıt: Bilal Çiçeksay
 

bal van hakkari petek bal altın petek bal faruk gürsoy sinan öcal