Van'da en mantıklı reklam ne zaman verilir?

TAKİP ET

Van'da esnaflarımız ve büyük fabrikalarımızın çoğu kapatmasına rağmen yoğun çalışmalar devam ediyor. Dünya markaları reklamlara yöneldi. Reklamlara yönelmelerinin sebeplerini Van Gazetesi ailesi olarak sizleri için araştırdık.

Dünya markalarının iş yerlerinin kapalı olmasına rağmen, internet sitelerine reklam vermeleri akıllarda soru işaretleri bıraktı. Bu nedenle Van Gazetesi medya araştırma ve geliştirme müdürü Semra Günbakan, sizler için kısa bir Dünya reklam araştırması inceledi.
 
Semra Günbakan, “Dünya’da koronavirüsün çıkması büyük firmaları ve yerel firmaları etkiledi. Bunun farkına varan büyük ve yerel firmalar ise, geleceğe yatırım yaptı. Sokağa çıkma yasağının olması ve salgını önlemek için evde kalan vatandaşlara yönelik bir takım reklam çalışmalarına başladılar... Son çağın en çok evlerde anında olayları göre bilmeleri, anında dinlemeleri, izlemeleri ve okumalarını sağlayan, haber siteleri ve televizyon kanalları büyük rağbet görmeye başladı. Büyük firmaların, daha çok kitle yakalamak ve marka değerlerini salgın bittikten sonra akıllarda kalmaları için küçük sloganlar veya reklam tasarımlarıyla insanların ilgilerini çekmeye başladı. Sizlere bir örnek vermek gerekirse; Bir haber sitesindesiniz ve o haber sitesinde haber okuyorsunuz. O haberin arasında reklamlar çıkıyor. Sizler bunun farkına varmıyorsunuz. Daha sonra bir yerde sizlere o gördüğünüz reklam hakkında bir şey lazım oluyor. Siz ise; o reklamı hatırlamıyorsunuz ama beyniniz sizleri o aklınızda kalan yere götürüyor. Bunu yapan. Sizlerin bilinçaltı. Yani bazı reklamlar, siz farkına varmadan bilinçaltınıza girer ve kalır. Sizlere bir soru sormak istiyorum. COCO COLA neden her zaman reklam yapıyor? İhtiyacı var mı? Bence yok. Dev marka? Yine de reklam veriyor… Bunun hakkında binlerce sayfa yazılır. Biz asıl konularımıza dönelim. Özün kısası; eğer bir işletmeniz varsa ya da kendinizi ön plana atacaksanız. Şuan tam zamanı!  Çünkü en büyük kitle şuan yakalanır. İyi düşünün!”denildi.
 
VAN GAZETESİ – ÖZEL – 0544 409 0328
 
 
 
 

van’da en mantıklı reklam ne zaman verilir? semra günbakan dünya markalarının iş yerlerinin kapalı olmasına rağmen internet sitelerine reklam vermeleri