VAN'DA ENGELLİ KIZIN SERVİS DRAMI - YETKİLİLERE SESLENDİ

TAKİP ET

Van Erciş Karlıyayla mahallesinde bulunan 7 yaşındaki bedensel ve zihinsel engelli Elif Yağmur Keleş'in servis sıkıntısını amcası dile getirdi.

Van'ın Erciş ilçesi Karlıyayla mahallesi yerleşkesinde yaşayan 7 yaşındaki bedensel ve zihinsel engelli kızın rehabilitasyon merkezine gidiliyor ama babasıda rahatsız olduğundan dolayı yardım edemediği ve maddi imkanlarının yetersiz olduğunu amcası Cevdet Keleş, ifade etti.

BABA HASTA, ÇOCUK ENGELLİ VE SERVİSİ SIKINTILI 
İddiaya göre; Van'da yaşayan 7 yaşındaki engelli Elif Yağmur Keleş'in sıkıntıları gün yüzüne çıktı.


Babasının rahatsız olduğunu ifade eden amcası Cevdet Keleş,"Yeğenimin rahatsızlığı bizleri üzmektedir. Kardeşimin rahatsız olmasından dolayı ben ilgileniyorum. Zihinsel ve bedensel engelli yeğenim Elif Yağmur Keleş, Erciş Devlet Özel ilkokuluna gitmesi için yetkililerden servis istedik ama gelin görün ki servis ve okul sıkıntılı."

 ERCİŞ DEVLET ÖZEL İLKOKULUNA 40 KİLOMETRE UZAK OLDUĞU İÇİN SERVİS VERMİYORLAR

"Kızımız Elif Yağmur zihinsel engellidir. 2022'de Van Erciş Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurmuştuk. Erciş Devlet özel ilkokuluna gelecekti. Bizlerin isteği Erciş Özel Devlet ilk okuluna gidilmesini isiyoruz. Şu an rehabilitasyon okuluna geliyor. kızımın sıkıntısı için Van Erciş Milli Eğitim Müdürlüğüne gittiğimde 'kaymakamlıktan ona gelecek. Biz, ona göre servisi başlatacağız.' denilmektedir. Bir ay, iki ay geçti. Ben her gittiğimde Milli Eğitim şube müdürüne, Milli Eğitim Müdür Yardımcısına hatta bir kere de Milli Eğitim Müdürünün kendisiyle de telefonla görüştüm. En son gittiğimde Milli Eğitim Şube Müdürü Faruk Bey bana dedi ki 'kaymakamlıktan ona gelmiş. Valilikten şimdi onay gelecek.' denildi. Sonrada diyor 'valilikten onay gelecek. Ödenek çıkacak. Biz de öğrencinizin servisini başlatacağız.' En son telefonda Milli Eğitim Müdürü'yle görüştüm. Bana dedi ki ' Milli Eğitim, Valilikten ne onayı bekleyecek? Ben araştırıp sana dönerim.'dedi ama dönmedi. Ankara'ya gitti bir türlü gelemedi. Biz hani şikayetimizi o yüzden yapmak istiyorum. Şimdi Valiliten onay gelmiş mi, gelmemiş mi? Bilmiyorum. Servisi olan arkadaşları arıyorum. Diyor ki 'onay gelmese biz başlatamayız. Evimiz 40 kilometre uzak olduğu için gelmiyorlar...  Erciş'in semtlerindeki bütün zihinsel engelli ya da engelli kişileri alıp getiriyor... Benden sonra başvuranları getiriyor ama benim başvurduğum zaman getiren olmadı. Şu an kızım mağdur. Kızımın da mağduriyetini gidermek için bütün yollara başvuracağım. O yüzden sizden yardım bekliyorum."dedi.

Van Gazetesi - Özel haber - Eyşan Yetkin vanhaber , Van Haberleri 

Van Haberleri Van Erciş Engelli vanhaber haber