Van'da Engelli Şahıs, Emniyet Personeline Saldırı İddiası - Van Haber

TAKİP ET

Van'da yaşanan olay, engelli bir şahsın polis ekip aracına ve personeline saldırı iddiaları hakkında Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama Van Haber Gazetesi'nde.

Van'da meydana gelen olayda, 2001 doğumlu engelli şahsın, polis ekip aracına ve personeline yönelik saldırı iddiaları gündeme geldi. Van il Emniyet Müdürlüğü, olaya dair açıklamalarda bulunarak, şahsın zihinsel engelli olduğunu ve saldırının ardından tedavi işlemlerinin gerçekleştirildiğini belirtti.

Van il Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şahsın emniyet personeline saldırısını azmettirenlerin ve zor kullanma sınırlarının aşılıp aşılmadığının adli ve idari tahkikatın başlatıldığı ifade edildi. Detaylı bilgiler için Van Haber'i takip edebilirsiniz

Van il Emniyet Müdürlüğü tarafından açıklama,"Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında “Engelli bir vatandaş kelepçelenerek gözaltına alındı” şeklinde yapılan paylaşımlar nedeniyle basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

06.10.2023 tarihinde Asayiş Şube Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliğine bağlı ekibimizin Beşyol istikametinde devriye görevini ifa ettiği esnada kimliği sonradan öğrenilen 2001 doğumlu M. P. isimli şahsın saldırgan tavırlar sergileyerek ekip aracına ve personele elindeki şişeyle vurması ve sözlü uyarılara rağmen saldırgan tavırlarına devam ederek çevreye ve kendine zarar vermeye devam etmesi üzerine ekip aracına bindirilmiş araç içerisinde kademeli olarak zor kullanılarak kelepçe takılarak muhafaza altına alınmıştır. Herhangi bir emniyet birimine getirilmeden direk hastaneye götürülmüş ve ailesiyle irtibat kurularak ailesi ile buluşması sağlanmıştır. 

Yapılan araştırma sonucu şahsın %75 zihinsel engelli olduğu anlaşılmış, konuya gerekli hassasiyet gösterilerek şahsın tedavi işlemleri tamamlanmış ve sakinleştirilmesi sağlanarak darp/cebir ve sağlık raporu alınmıştır. 

Engelli şahsın emniyet personel ve araçlarına saldırmasını azmettirenin
olup olmadığı ve personelimizin zor kullanma sınırını aşıp aşmadığı ile ilgili olarak adli/idari tahkikata başlanılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."denildi.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van Emniyet Saldırı Engelli Şişe vanhaber