Van'da Erek dağı ve yaylalar böyle görüntülendi - Van'ın görülmeye değer yerleri

TAKİP ET

Van'ın kayıp manzaraları Erek dağından ve yaylarında böyle görüntülendi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL -  Van’ın o esrarengiz manzaralarını bizlere sunan Fotoğraf muhabiri Zaynep Değer ve Coğrafya öğretmeni Tahir Çiçek, Erek dağına çıkarak o eşi benzeri olmayan manzaraları bizlere yansıttı.

Eğitimci Zeynep Değer, Yayla havasını açıklarken, herkesin gitmesi için tavsiyelerde bulunurken, o manzaranın hiçbir ülkede olmadığını ifadelerini kullandı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Değer, “ Çocukluğumuzun hikayelerinden biri olan doğa sporlarını ne kadar anlatsak az olduğunu düşünenlerdenim. Bunun yanı sıra büyüklerimizin bizleri bu denli sağlıklı bir ortamda büyüttükleri de apaçık ortada değil mi? Van'ın her güzelliği bir başkadır. Bu güzelliği yok etmemek için bu güzel doğanın değerini bilmez adına çöplerimizi ve küllerimizi ortalık yerlerden ziyade çöp poşetleri haline getirerek kendimizle götürmemiz bu güzel manzaralı doğa için daha uzun olacaktır. Yaylacılığın en çok yaygın olarak bilinen Karakoç, Arıtoprak, Ağzıkara ve birçok mahallerimizin yayla kültürünü devam ettiğine şahitlik edeceksiniz. Memleketin keşfedilmemiş ihtişamlı görüntülerini sizlere aktararak böyle bir yerde rahat bir nefes almanızı tavsiye ediyoruz. Her ne kadarda kültür ve turizm açısından buralar anlatılmazsa da bizler sizlere anlatmaya devam edeceğiz."dedi.
 
Coğrafya Öğretmeni Tahir Çiçek ise; doğanın vazgeçilmez yerlerinden biri olan Erek dağını bizlere aktardı. Konuşmanın yerini fotoğraflara bırakan Çiçek, " Bir yeri anlamak isterseniz, o yeri görmeniz gerek. O yüzden o yerleri anlatmam yerine birebir görerek o anı yaşayabilirisiniz."dedi.
 
Van'ın sırları her ne kadar da bilmesi zor olsa da Van Gazetesi ailesi olarak sizler için her hafta ayrı bir pencerede aktarmaya devam edeceğiz.
 
HABER: Van Gazetesi - 0544 409 0328
 

van manzara erek dağı van haber son dakika haber zeynep değer tahir çiçek