Van'da esnaf, caddede oluşan tozdan şikayet etti

TAKİP ET

Van'ın İpekyolu ilçesinde esnaf, cadde oluşan tozdan şikayet etti.

Van Gazetesi Haber | Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı bir işletmede esnaf olan, pandemi sürecinden kötü etkilen binlerce esnaftan biri Ayhan Yüzkat; “Bu süreç içerisinde bütün esnaflar gibi bazen açığız, bazen kapalıyız. Kiramız bile çıkmıyor” dedi.

“KİRAMIZ BİLE ÇIKMIYOR”

“Yaklaşık bir yıldır bu caddede esnaflık yapıyorum. Maalesef ticaret hayatımız pandemi süreciyle devam etmek zorunda kalıyor. Bu süreç içerisinde bütün esnaflar gibi bazen açığız, bazen kapalıyız. Kiramız bile çıkmıyor. Bu dükkân, bize istediğimiz gibi bir hayat sunmuyor. Pandemi süreci çok kötü geçiyor…”

“ İŞİMİZ, SAĞLIK KADAR ÖNEMLİ”

“İpekyolu belediyesi tarafından yapımı devam eden kaldırım ve yol çalışması bazen bizleri zor durumda bırakmaktadır. Gün boyunca tozlar bulut haline gelerek, bizleri çok rahatsız ediyor… Kısıtlamada bu yolların yapımı daha iyi olurdu. Yetkililerden sadece sokağımızda bulunan bu problemi çözmelerini istiyorum. Burada bir esnaf olarak; yapılan bu hizmeti beğeniyor ama rahatsız edici tozdan ve görüntü kirliliğinden bir an önce çıkarmalarını istiyorum. Bizler sadece mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Gerekirse hizmette istemiyoruz, yeter ki bu tozdan ve çamurdan kurtulalım. Şu anda vatandaş caddeye bile girmek istemiyor” dedi.

“Pandemi bizi her yönden etkiliyor. Hem ruhsal hem manevi hem de maddi anlamda çok etkiliyor. Bunun yanı sıra; Pandemiyle mücadele etmeyi bir şekilde öğrendik ama İpekyolu belediyesiyle mücadele etmeye gücümüz yetmiyor… Yinede Allah onlardan razı olsun. Memlekete güzel projeler yapıyorlar. Şurada tek sorunumuz, tozun olması ve bu görüntü kirliliğinin erken yok olmasıdır.”dedi.
 

van esnaf toz haber van haber