Van'da esnafın yüzü arefe de gülmedi

TAKİP ET

Van'da yağan yağmur ardından birçok vatandaş evin yolunu tutarken, esnaf istediği satışı yapamadı.

Van ili genelinde etkili yağan yağmur sonrası halk, kısa alışveriş yaparak evin yolunu tuttu. Esnafın yüzü bu bayram gülmedi. Vatandaşlar, Van Haber Gazetesi'ne açıklamada bulundu.

Van ilinde Ramazam Bayramı dolayısıyla çarşı merkeze çıkan vatandaşlar, yağmurdan dolayı doya doya arefeyi yaşayamadı.

Van ili genelinde etkili olan beklenmedik yağmur, bayram coşkusunu sekteye uğrattı. Esnaf, yağmur nedeniyle işlerinde önemli bir düşüş yaşadı ve müşteri akışı neredeyse durma noktasına geldi. Van Haber Gazetesi'ne yapılan açıklamada, esnafın durumu değerlendirildi.

Esnaf, yağmurla birlikte sokakların boşaldığını ve müşteri akışının azaldığını belirtti. Beklenmedik hava koşulları nedeniyle kısa süreli alışverişlerin yapıldığı ve evlere çekilmenin tercih edildiği ifade edildi. Esnaf, bu durumun bayram coşkusunu olumsuz etkilediğini ve işlerinde ciddi bir düşüş yaşandığını dile getirdi.

Açıklamada, "Bizler ancak eve gideceğiz. Yağmur nedeniyle işlerimizde ciddi bir düşüş yaşandı ve bayram coşkumuz da sekteye uğradı. Sokaklar boşaldı, müşteri akışı neredeyse durma noktasına geldi. Umuyoruz ki önümüzdeki günlerde hava şartları düzelir ve esnaf olarak kaybettiğimiz bu günleri telafi ederiz" ifadelerine yer verildi.

Yağan yağmurun ardından esnafın elinde dönerler kaldı. 

Van - Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Wan Haber - Wan

Van vanhaber