VAN'DA ESNAFLAR VE İŞLETME SAHİPLERİ İFLAS EŞİĞİNDE

TAKİP ET

Van'ın birçok bölgelerine kurulan işletmeleri ve özel kurumları pandemi ve korona virüs tedbirleri kapsamında yok etmeyelim.

Cumhurbaşkanı tarafından alınan kararlara göre; "Hafta içi her gün gece saat 21:00 ile saat 05:00 arasında genel sokağa çıkma yasağı uygulanacak! 

Hafta sonu, bu kısıtlama Cuma akşamı 21:00'den Pazartesi sabah 05:00'e kadar kesintisiz devam edeceği belirtildi. Bunun üzerine Van halkı ve esnafı kara kara düşünmeye başladı.

Van'da kurulan milyon dolarlık yatırımları çöp etmeyin!

Van'ın birçok bölgesinde evine ekmek götüremeyen esnaflar, bazen siftah açamadıklarını evlerine ekmek götüremediklerini  açıkladılar...

Van'da esnafların ve özel işletmelerin giderlerinin fazla olması ve gelirlerinin az olmasına değinen Van'ın Maraş Caddesinde uzun süredir esnaflık yapan E.Ç. isimli vatandaş,"Van'da esnaflar çok zor durumda ve bu durumu görmelerini istiyorum. Bizler, kaç gündür siftahsız eve gidiyoruz. Kiralarımızı ödeyemiyoruz. Evimize ekmek götüremiyoruz. Birde sokağa çıkma yasağı geldi. Tabi pandemi olduğu için bu durumu doğu ve doğal görüyoruz.
Devletimizi çok seviyoruz ama bu var ki çok zor durumdayız. Devlet, iş yerinizi kapatın ama kiraları, vergileri ve personel maaşlarınızı ödeyin demektedir. Sizce siz olsanız nasıl ödersiniz? Evimizin kirasını bile çıkaramazken, nasıl personel maaşlarını ödeyebiliriz ki? Siz bizlere yol gösterin. Siz bizlere bir şey söyleyin. Biz esnaflar olarak; devletimizden sadece hibe desteği istiyoruz. Bu kadar büyük yatırımlarımızı heba etmek istemiyoruz. Benim haricimde Van'da binlerce büyük işletme mevcut ve bu işletmelerde çok zor durumda olduklarını açıklamak istiyorum."dedi.

Detaylar geliyor...

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - 0544 409 0328 
van , van haberleri, son dakika van haber, van gazetesi










 

van van haber esnaf haberleri son dakika van haber van gazetesi