Van'da Ev Kiralarında Hızlı Yükseliş

TAKİP ET

Van'da ekonomik zorluklar ve artan talep,ev kiralarını vurdu! Kiracılar zor durumda!

 Kiracılar, hızla yükselen kira fiyatları karşısında ekonomik sıkıntıya düşerken, fırsatçı ev sahipleri sorunun büyümesine neden oluyor.

Van, son yıllarda ekonomik zorlukların etkisiyle kira artışlarında önemli bir sıralamada yer alıyor. Doğu illeri arasında en yüksek kira artışını yaşayan Van, yapılan röportajlarda ortaya çıkan vatandaş yorumlarıyla dikkat çekiyor. Vanlılar, ekonomik sıkıntılardan sonra ev kiralarındaki yüksek artışların kendilerini zor durumda bıraktığını ifade ediyorlar.

Bu bir fırsatçılıktır

Yapılan röportajlarda Van halkına yöneltilen "Bu kira artışları sizi nasıl etkiliyor?" sorusu, ev sahiplerinin ekonomik fırsatçılığına dikkat çekiyor. Vatandaşlar, ekmeğe zam geldiğinde ev sahiplerinin de kira zamlarıyla cevap verdiğini belirtiyor. Eskiden yılda bir yapılan zammın şimdi neredeyse 6 ayda bir gerçekleştiğini ifade eden kiracılar, durumun kendilerini olumsuz etkilediğini dile getirdiler.

Eskiden yılda bir yapılan zam şimdiler 6 ayda bir yapılıyor

Van'da son iki yılda artan talep, ev sahiplerini fırsatçı davranmaya yönlendiriyor. Hem İran'dan hem de çevre illerden gelen taleplerle birlikte ev sahipleri, kiracılara karşı daha talepkar bir tutum sergiliyor. Bu durum, özellikle Van'a gelen memurlar ve öğrencilerin katkı sağlamasıyla birlikte yerel halkı zor durumda bırakıyor. Yerel ekonominin, artan talep karşısında ev sahiplerinin insiyatifini artırması, Vanlı kiracıları ekonomik açıdan zorluyor.dedi.

 

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber

 

van kiracı zam röportaj vanhaber