Van'da gazetecilerle bir araya gelen belediye başkanı

TAKİP ET

İpekyolu Belediyesi başkan vekili Sinan Aslan, memlekete güzel projelere yer verdi.

İpekyolu Belediyesi başkan vekili Sinan Aslan, “Biz burada olsak da, olmasak da buranın sahipleri sizlersiniz. Sizin çocuklarınız, kardeşleriniz, aileniz eğer orada bizim hayal ettiğimiz şekilde olursa istihdam açısından çok iyi olacak.  Yoksa siz buraya dışarıdan gelen insanları çekemezsiniz. Yanınızda İran gibi bir potansiyel var.

 İran’dan gelen bir potansiyel var. Bu hareketi ancak gölün nimetinden faydalanırsanız olur. Ben 4 yıla aşkındır buradayım. Burada gördüğüm en büyük sorun işsizlik sorunu. Trafik sorunumuz da var. Bir şekilde çözülecek. Ben göreve başladığımdan beri 15 kilometre fazla yol var. Şuan Büyük Şehir Şabaniye ve Hatuniye altından 30 kilometre yol açıyor. Bizde üstümüze düşen ne varsa onu yapıyoruz. 

Kaleye kadar bir yol. Bu alternatiflerle illa ulaşıma ve trafiğe çözüm bulunuyor ama istihdam ile alakalı maalesef doğru düzgün bir projemiz yok. Bu yolun tek bir yolu var oda sahilden geçiyor. Önemi anlatabildim mi? işiniz yoksa bir gün gidip bakalım.”

“KESİNTİSİZ SAHİL BANDI”

“Özel mülkiyetten kanunlaştırma ile Devletimize, milletimize tasarruf kazandırdık. 200 dönümden fazla vakıflar genel müdürlüğünden yer aldık. Örneğin bizim bu Seyir Tepesi ne kadar güzel ve Kocaeli ne kadar güzeldir. Bir tane de İpekyolu Belediyesinde olsun diye harika bir sosyal tesis yapacağız. Bunun da müjdesini buradan verelim. 

Belki biz bir yerlere tayin olup gideceğiz ama siz gazeteciler, buranın esas sahipleri sizlersiniz. Vatandaşımızın, halkımızın sesi, onların tüm ihtiyaçlarını ve taleplerini aslında insanlara, bize, bütün diğer idarecilere iletenler sizlersiniz. Ne olur bu sahil projesine sahip çıkın. Nasıl diğer bazı yerlere sahip çıkıp sonuç aldınız ya, 1 sene de sürse, 2 sene de sürse, Çiçekliden ortasına kadar kesintisiz sahil bandı olmasının önünde hiçbir engel yoktur.”

TÜRKİYE’DE BİR İLK ; “EĞİTİM KÖŞKÜ”

“İkinci bir konu da eğitim köşkü bu Türkiye’de bir ilk. Özellikle aile ziyaretlerimiz de 10 -15 kişi bir oda da sobanın başında ders çalışma ortamı yoktur. Bütün bu mahalle ziyaretlerinde aile ziyaretlerinde bunu çok büyük bir eksiklik olarak görüyoruz. Kütüphanelere gidiyorsun 50 kişi belki 100 kişi oturup ders çalışıyorlar. Çocukları da gençleri de dinlemek gerekiyor. Bizim düşünmediğimiz bilmediğimiz o kadar güzel şeyler söylüyorlar. 

İlk eğitim köşkümüzü açtık. Oraya gelin bir çay içelim. Ziyaret edin. Benim orada ne yapmak istediğimi bir görün. Ben hiçbir şeyin propagandasını hiçbir zaman yapmadım. Hayatım boyunca da yapmam. Herkese eşit mesafede eşit uzaklıkta. Eğitim de fırsat eşitliği olsun diye o kadar nezih bir yer yaptık ki desinler benim devletim benden hiçbir şey beklemeden bana ders çalışma ortamı yarattı. Orada çay ücretsiz, kahve ücretsizdir.
 Alanında en iyi hocalar var. Onlara haftanın her günü takviye kurslar veriyorlar. Alt katında kadınlara da yönelik bir eğitim alanı var. Gelin burada kendiniz ile ilgili bilgi alın. Kadının çocuk yetiştirmede ki rolünü öğrensin. Kadının eşi ile alakalı haklarının rolünü bilseler benim için her şeyden kıymetli.

 O kadar sıkılıyorlar ki o kadar sıkıntıları, dertleri var ki aslında. Gelin burada dedikodu yapın. Gelin burada gün yapın. Gelin burada misafirlerinizi ağırlayın. Çok mutlu olurum. Bizim en çok ihmal ettiğimiz kesim çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız ama tüm samimiyetimle söylüyorum herhangi bir amaç güderek yapmıyorum. 

Eksikliğimi gidermek için yapıyorum. Bir tane de toplum merkezi var yukarıda. Bütün eksikliklerini giderdik ve yakında onu da açacağız. Kamu ve kamu Kuruluşları’nın amacı para kazanmak veya ticaret yapmak değil. Benim orada ki esas amacım insanların ihtiyaçlarına cevap vermektir. Bir tane çocuk gelip orada ders çalışabilecekse, iyi bir üniversiteye giderse, iyi yerlere gelirse bu beni çok mutlu eder.” 

“DÖNEMİN EN KALİTELİ SPOR SALONU ” 

“Biz iki tane kadın spor salonu açtık. Dönemin en kaliteli spor salonu bunu burada iddia ediyorum. 1500 kapasite ve eksiksiz bütün malzemeler var. Hocalarımız çok nitelikli ve kaliteli ve tamamen ücretsiz. Kadınlarımız gelsinler orada sosyalleşsinler. Vakit geçirsinler. Hemen alt katta çocuk parkı yaptım. Çocuklarını oraya bıraksınlar.

 Tamamen buranın kültürüne uygundur. Sanat parkının yakınında sanat galerisi açacağız inşallah bir ay içinde bitecek. Burası büyükşehir ama bir tane sanat galerisi yok. Güzel sanatlarla ilgili sergileyeceğimiz veya hizmet edeceğimiz bir bina olacaktır. 
Kültür sanat akademisinde bizim müzik topluluğumuz ve tiyatro topluluğumuz var. Tüm gençlerin bir enstüraman öğreneceği bir hayalimiz var. Bunu gerçekleştireceğiz.”
 

sinan aslan vanhaber haber vangazetesi