Van'da Gazze için binlerce kişi gelince trafik kilitlendi

TAKİP ET

Van'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katılınca trafik kilitlendi.

Van'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Maraş Caddesi ve Cumhuriyet Caddesinde trafik kilitlendi.

Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte, Türkiye ve Filistin bayraklarıyla donatılan katılımcılar Filistin'e özgürlük taleplerini dile getirdi. Yürüyüş sonrasında, Gazze'de hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Van'da düzenlenen meşaleli yürüyüşte ise İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı bir kez daha tepki gösterildi. Van Filistin'e Destek Platformu organizasyonuyla gerçekleşen "Gazze'ye Işık Ol" meşaleli yürüyüş, Kent Park önünde başladı. Binlerce kişi, Türkiye ve Filistin bayraklarıyla donanarak Maraş Caddesi'nde sloganlar eşliğinde yürüdü. Yürüyüş, Beşyol Meydanı'nda sona erdi ve burada Kur'an-ı Kerim okunarak hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Programda açıklama yapan Van İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, insanlık adına yaşanan krize vurgu yaparak, "Şu an insani, imani ve manevi bir kriz var. İnsanlar değerlerini, hassasiyetlerini ve duyarlılıklarını yitirdiler. Adeta insanlıktan uzaklaştılar. İşte en büyük felaket budur. Umudumuz halkımız, yeniden imanın ne demek olduğunu bilecek yeni nesiller. Bu ümmet çoğaldıkça, dalga dalga tüm aleme yayıldıkça manevi zaferimizi ilan edeceğiz" ifadelerini kullandı. Şık ayrıca, Siyonist saldırılar sonucunda hayatını kaybeden Filistinli çocuklara ve insanlığa yapılan çağrıya vurgu yaparak duygusal bir çağrıda bulundu.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van trafik van haber