Van'da Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti sınır tanımıyor

TAKİP ET

Van Tuşba ilçesi Çolpan mevkiinde, 21... plaka sayılı Mercedes marka minibüs yoldan çıkarak tarlaya girmesiyle içerisinde yurda yasa dışı yollardan giriş yaptığı anlaşılan toplam (47) düzensiz göçmen şahıs ile araçtan inerek kaçan araç sürücüsü şüpheli (E.İ.) isimli şahıs kovalamaca sonucu yakalandı.

Van İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre; İlimiz merkezinde ve İlçelerimizde "Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti" yapan şahıs/şahısların deşifresine yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında;

Müdürlüğümüz, Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü Görevlilerince;

yapılan dur ihtarına uyulmamasına müteakip kovalamaca neticesinde; Tuşba ilçesi Çolpan mevkiinde, 21... plaka sayılı Mercedes marka minibüs yoldan çıkarak tarlaya girmesiyle içerisinde yurda yasa dışı yollardan giriş yaptığı anlaşılan toplam (47) düzensiz göçmen şahıs ile araçtan inerek kaçan araç sürücüsü şüpheli (E.İ.) isimli şahıs kovalamaca sonucu yakalanmıştır.

Olay esnasında (3) düzensiz göçmen şahıs, hafif şekilde yaralanmış ve gerekli tedavi işlemlerine başlanılmıştır.

Göçmen şahısların yanında bulunan ve göçmenleri getirdiği tespit edilen (E.İ.) isimli şahıs gözaltına alınmış ve çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır.

Yakalanan düzensiz göçmenlerin Müdürlüğümüzdeki işlemlerinin ardından, gerekli işlemlerinin yapılması için İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilecektir."denildi.
 

göçmen kaçakçılığı van