Van'da işçilere yüzde 95 zam verildi, VASKİ'den yüzde yüz zam bekleniyor

TAKİP ET

Van Büyükşehir belediyesi işçilerine yüzde 95 zam uygulandı. Halk, VASKİ'den yüzde yüz zam bekleniyor...

Van Büyükşehir Belediyesi işçileri unutmadı ve yüzde 95 zam uyguladı. Personel maaşları ve kurum giderleri için gözler Van Su Kanalizasyon İdaresine (VASKİ) çevrildi. Van halkı VASKİ'den yüzde 100 uygulanacak zam bekleniyor...

Vatandaş, "Türkiye'de en pahalı suyu kullanan illerden biri olan Van ili zamlara devam ediyor... Van ilinde Sarımemet, Zernek barajı bir farklı barajların olmasının yanı sıra; yer altı kaynaklarımızın olmasına rağmen en yüksek su faturasını ödemek zorumuza gidiyor... Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı'nın işçilerin hakkını vermesi bizleri mutlu ediyor ama VASKİ'deki zamların olmaması halkıda mutlu edecektir. Seçimlerin yaklaşması ile birlikte bu çalışmaların yapılması normal olduğunu belirtmek isteriz. Van ilinde Van Valisi dışında kimse sahip çıkmayacağını Van Haber Gazetesi ve Van Gazetesi aracılığıyla belirtmek isteriz. Gönül ister ki Van Valisi VASKİ sorununu da çözmesidir. Yüzde 95'lik zam işçilerimize hayırlı olsun."denildi.

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞÇİLERİNİ UNUTMADI YÜZDE 95 ZAM UYGULADI
Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan MAVİKENT, BELVAN, VANSU ve kadrolu işçilere yönelik Hizmet İş Sendikası ile Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili tarafından 3 yıllık toplu iş sözleşmesinde yüzde doksan beş zam imzalandı.
Van Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası Van Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 
Düzenlenen imza töreninde konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı, sözleşmenin işçilere ve ailelerine hayırlı olmasını dileyerek her iki tarafa anlayış ve hoşgörülerinden ötürü teşekkür etti.

3 YILLIK TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI
Bir süredir devam eden görüşmelerin sonucunda komisyon kararıyla Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan MAVİKENT, BELVAN, VANSU ve kadrolu işçilere yönelik Hizmet İş Sendikası ile 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme ile memurlara uygulanan 6 aylık enflasyon farkı işçilere de uygulanacak.  

VAN VALİSİ OLARAK KONUŞTU, YÜZDE 95 ZAM UYGULADI
Ozan Balcı, “İşçi dostu bir Vali olarak söylüyorum, işçilerin emeğinin sonuna kadar verilmesi gerekiyor. Hem ahlak hem de vefa gereği bunu yapmalıyız. Şehrimize hizmetlerin sunulmasında, ilimizin imarı, ihyası ve inşaasında işçilerimiz yoğun emek veriyor. Kültürden kırsal hizmetlere, karla mücadeleden yol çalışmalarına kadar birçok çalışmada işçiler yer alıyor. Bu zamana kadar da işçilerimiz özveriyle çalışarak kentimizde birçok projeye imza attılar. Gönül isterdi ki işçilerimize daha çok verelim. Ama biliyorsunuz belediyenin bütçesi dengeli bir bütçe hem çalışanlarımıza hem de kentimize hizmet etmek zorundayız. Ama tüm bunlara rağmen işçilerimize yüzde 95 oranda zam yaptık. Biz burada aslında devlet ve millet adına hakem gibiyiz. Devletin ve milletin parasını işçilerimizi de mağdur etmeden onlara veriyoruz. Çünkü işçilerimizin de aileleri, çocukları, öğrencileri ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler var. Çünkü işçilerimiz mutlu olursa bizler de daha güzel işler daha güzel projeler üreteceğimize inanıyorum. Bu çalışmada Genel Sekreterimize, VASKİ Genel Müdürümüze, Genel Sekreter Yardımcılarımıza, sendikacı arkadaşlarımıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyor, işçi arkadaşlarımızın yeni maaşlarının hayır ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ 
Hak-İş Hizmet-İş Şube Başkanı Fatih Akdeniz ise “Sözleşmemizin tüm işçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Biz işçiler dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da kentimiz için canla başla çalışacağız.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı ve Hizmet İş Sendikası adına Fatih Akdeniz, hazırlanan toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Haber : Van Valiliği Basın ve Halkla İşler Birimi

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Van

Van vanhaber zam halk vaski