Van'da halkın aklıyla oyun oynayan oda başkanı rahat durmadı

TAKİP ET

Van ilinde gündemi sürekli meşgul eden Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası başkanı Osman Tuncil, rahat durmadı ve ekmek fiyatını günlük olarak değiştirerek, adeta vatandaşın aklıyla oynadı. Detaylar Van Gazetesi'nde.

Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası başkanı Osman Tuncil, günlük olarak ekmek fiyatlarını değiştirildi.

Van Valisinin konuşması ardından fırıncılara güncel listeyi Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası başkanı Osman Tuncil dağıttı. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, 01 Aralık 2021 20:30'da  açıklaması ardından Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası başkanı Osman Tuncil, 2 Aralık 2021 21:50'de e posta yoluyla açıklama yapmıştı. 

NELER OLDU?
Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, ekmek fiyatını onaylamadığını, 5 tane un fabrikasıyla bir araya geldiğini ve un torbasının 185 lira olacağını ifade etti. Bunun ardından fiyatlara indirim uygulanmadı. Ta ki Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından fırıncılara ceza yazılana kadar... Tabi ceza sonrası oda başkanı yeni fiyat listesini fırıncılara 1.80 kuruş olarak dağıttı ve sonra tekrar birgün arayla değişti. Ekmek fiyatı 2.30 kuruş oldu.

KİMLER VE NASIL DEĞİŞTİRİLDİ?

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, Türkiye Lokantacılar Federasyonu, Van Lokantacılar Odası başkanlığı adlı listede 02.12.2021 tarihinde fırıncılara dağıtılan 2,50 KURUŞ liste fiyatı yer almaktaydı.


07.12.2021 tarihinde Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası tarafından 1.80 kuruş olarak liste fiyatı fırıncılara dağıtıldı.


08.12.2021 tarihinde Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası tarafından 2.30 kuruş olarak liste fiyatı fırıncılara dağıtıldı.

VAN ESOB'A SÖZÜMÜZ YOK!
Van ESOB odasına bağlı olan Van Lokantacılar ve Fırıncılar odası halkı düşünmeden fiyatlarla sürekli oynadı.

Seçim için mi? Yoksa gerçekten fiyat odayı kurtarmadı mı? Oda ayrı bir durum. Yani anlayacağınız, Kısık sesleri oynamaya devam ediyoruz.

ODA BAŞKANINA SORUYORUZ
1. TÜRKİYE'NİN BİRÇOK İLİNDE FİYATLAR DEĞİŞMEDİĞİNE RAĞMEN VAN'DA NEDEN DEĞİŞİYOR?
2. VAN'DA VAN VALİSİNİN ÇALIŞMALARI NEDEN DİKKATE ALINMADI?
3. GİDERLERİNİZİ NASIL HESAPLADINIZ?
4. ODA SEÇİMLERİNDE FIRINCILARDAN OY ALMAK İÇİN Mİ? YOKSA GERÇEKTEN Mİ ZAM ŞARTI VARDI?
5. HALKI DÜŞÜNÜYORSUNUZ, O ZAMAN NEDEN GÜNLÜK ZAM YAPIYORUSUNUZ?

vanhaber , Van Gazetesi , Ekmek fiyatları,

vanhaber ekmek fiyatı Van