Van'da hane başına 7 bin 200 liraya nakit ödeme desteği

TAKİP ET

Aile Destek Programı ödemelerinde hane başına yıllık 7 bin 200 TL! Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı ve kimler başvurabilir? Tüm detaylar Van Gazetesi Haber'de.

Aile Destek Programı başvuruları ve şartlarına yönelik sorgulamalar hız kesmeden sürüyor. E Devlet üzerinden alınacak olan Aile Destek Paketi başvurusu şartları da belli oldu. 


Toplamda 4 milyon haneyi kapsayacak olan ödemeler 12 ay boyunca düzenli olarak yapılacak olup hanenin gelir durumuna göre yıllık 7 bin 200 liraya varan karşılıksız nakit ödeme olarak gerçekleştirilecek. Peki; Aile Destek Programı başvuruları e-Devlet ile nasıl yapılır? Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak ve şartları neler?
Aile Destek Paketi/Aile Destek Programı ödemeleri için kapsamlı araştırmalar sürüyor. Yapılan son açıklamalara göre; gelir durumu nedeniyle başvurusu reddedilen kişilerin sosyoekonomik durumlarının değişmesi halinde yeniden başvuru yapma hakkı tanınıyor. Hane başına 450 TL ile 600 TL arasında destek ödemesinin verileceği biliniyor. Aile Destek Paketinden ihtiyaç sahibi herkes yararlanabilecek olup mevcutta sosyal destek yardımı alanların da faydalanabileceği biliniyor. Peki; Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı? Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir?

4 MİLYON HANEYİ KAPSAYACAK

Buna göre 4 milyon haneyi kapsayacak destekle ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca düzenli ödeme yapılacak. Destek için başvurular alınmaya devam ediliyor. Değerlendirme sonucunda hanelere gelir durumlarına göre yıllık 7 bin 200 liraya varan karşılıksız nakit ödeme yapılacak.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılabiliyor. İhtiyaç sahibi herkes destekten yararlanabilecek. Daha önce hiçbir sosyal yardımdan faydalanmamış vatandaşlar da başvuru yapabilecek.

BAŞVURUDA HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

Destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3'te 1'inden yani 1.833 liradan az olması gerekiyor. 4 kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelir varsa destekten yararlanılabilir. Program ilk açıklandığında net asgari ücret 4 bin 253 lira olduğundan kişi başı gelir şartı 1.417 liraydı.

TÜM BİREYLERİN GELİRLERİ DİKKATE ALINIYOR

Asgari ücretteki artış bu yardımı almayı da kolaylaştırdı. Gelir hesabında hanedeki tüm bireylerin maaş, ücret, yevmiye gibi gelirleri ile düzenli sosyal yardım gelirleri hesaplamaya dahil ediliyor. Ev arsa gibi gayrimenkullerde rayiç bedel 240'a, binek araba, kamyon gibi motorlu araçlarda rayiç bedel 120'ye bölünerek aylık hane gelirine katkısı bulunuyor. Yani gelir tespitinde tüm unsurlar değerlendiriliyor.
 

SABAH

Aile Destek Programı 4 milyon hane 7 bin 200 lira Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı