Van'da harabe evde göçmen operasyonu

TAKİP ET

Van ilinde bir harabe eve yapılan operasyonda, 15 organizatör hakkında adli işlem yapılmış, 7 organizatör tutuklandı.

Van ilinde yıkılmaya yüz tutmuş bir evde gizlenen göçmenler ve organizatörler Van il Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda; 15 organizatör hakkında adli işlem yapılmış, 7 organizatör tutuklandı.

15 ORGANİZATÖRE ADLİ İŞLEM’DE 7 ŞAHIS TUTUKLANDI
Açıklama, “İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından, ilimiz genelinde "Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti" yapan şahıs/şahısların deşifresine ve düzensiz göçmenlerin yakalanmasına yönelik olarak müdürlüğümüz Göçmen Kaçakçılığı İle Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlilerimizce 08.01.2024-14.01.2024 tarihleri arasında yapılan operasyonlarda; 15 organizatör hakkında adli işlem yapılmış, 7 organizatör tutuklanmıştır.
Göçmen kaçakçılığı suçunda kullanılan 2 araca el konulmuştur. Van Emniyet Müdürlüğü olarak ilimiz genelinde ülkemize yasa dışı yollardan giren düzensiz göçmenlerin ve düzensiz göçmenlerin ülkemize girişlerini organize eden şahıs/şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir. Kamuoyu bilgisine saygıyla duyurulur.” denildi.

Van Gazetesi – Van Haber – vanhaber 
 

Van göçmen vanhaber