Van'da her şeye yatırım var ama TURİZM'e yok

TAKİP ET

Van ili turizm kenti olarak bilinmesine rağmen, turizm yatırımları ve tanıtımları eksik kaldı.

Van merkezde ikamet eden ve sürekli farklı illerde gezen vatandaş, Van ilinin turizmini değerlendirerek önerilerde bulundu.


VAN, 5 BELEDİYEDEN İBARET DEĞİLDİR


Vanlı Vatandaş,"Van ilinde turizmin en büyük katkısının İran ve Irak halkının olduğunu, Van'da her yıl binlerce yabancı turistin geldiğini iddia eden kurum yetkililere İstanbul, Antalya, Trabzon, İzmir ve Bodrum örneklerini vermekte fayda olduğunu düşünüyorum. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)'e farklı illerden giden ama Van ilinde hiç ses çıkmayan fuar hakkında soru işaretleri aklımızda kalmış durumda. Gerçi Van ilinde olan fuarlara da ve Van'da ulusal yayın yapan gazetelere de yardım eden yok ama neyse... Van'da sürekli basının olmadığını ve yeri geldiğinde basın bizim her şeyimizdir diyen STK, Belediye ve kamu kurum amirlerine buradan seslenelim. Van 5 belediyeden ibaret  değildir. Tuşba, İpekyolu, Edremit, Çaldıran ve Gürpınar haricinde tanıtım yapan ve turizme destek veren belediyeye rastlamadım. Van ilinde her şey gizli kutu gibi ve herkes suçu başkasına atmayı sever. Van ilinde TÜRSAB Siyasetle, Belediye seminerlerle, Kültür turizm zamlarla ve anlayacağınız herkes başka işlerle çalışmaya devam ediyor... Van'da çalışkan belediyeleri saysak yediyi geçmez ama bütün yük ilçe belediyelerin üstünde olmaması gerekir."


"Van ilinin kaderi değildir ama yöneticilerin kaderidir memleketi yok etmek. Van ilinde çalışkan kamu amirleri haricinde çalışmayanların bu memleketi ne duruma düşürdüklerine inanmayacaksınız. Her gün Van Haber Gazetesinde farklı Van sorunları ve güncel van sıkıntıları aktarılıyor ama bu var ki konuşan çok yapan yok."dedi.
 

NELER YAPILMALI?


1.    Van ilindeki yanıtım mecralarını kullanmak
2.    Türkiye'de sinema, TV kanallarına Van ilini tanıtmak
3.    Van'da farklı etkinlikler düzenlemek
4.    Sınır kapılarının yanında ihtiyaçları için lavabo ve otel yapmak
5.    Van ilinde konser ve etkinlikler düzenlemek
6.    Van ilinde her bir kurum amirinin turizm hakkında bilgilendirmek
7.    Van'da yer alan problemleri çözmek
8.    Van'da fahiş fiyatla satış yapanlara cezai işlem uygulamak
9.    Van ilinde tekelleşmeyi önlemek
10.    Van ilinde ahbap ilişkisi yerine kalifiyeli çalışmalar yürütenlerle yol yürümek
11.    Ve birçok projeler söylenebilir... En önemlisi kimseye laf atmayarak herkes kendi koltuğunun işini yapması...


Van Gazetesi - Özel Haber , vanhaber

Van Van Haber Van Gazetesi Turizm Seyahat Vanlı vanhaber