Van'da İkinci El Araç Satışında Yeni Düzenleme

TAKİP ET

Van'da ikinci el araç satışında önemli bir düzenlemeye gidildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ikinci el araç satışında araç galerilerine getirilen "6 ay ve 6 bin kilometre" kısıtlaması 1 Temmuz 2024 tarihine uzatıldı. Van'da ikinci el araç piyasasında uzun süredir devam eden durgunluk, bu düzenlemeyle birlikte yeni bir döneme girecek gibi görünüyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ve ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yönetmeliğin geçici 2. maddesinde değişiklik öngören yönetmeliğe göre, ikinci el kara taşıtı ticaretiyle uğraşanlar, otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanması veya satışını ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmedikçe 1 Temmuz 2024 tarihine kadar yapamayacaklar.

Bu düzenlemeyle amaçlanan, tüketicilerin daha güvenli ve şeffaf bir şekilde ikinci el araç alım-satımı yapabilmesini sağlamak. Ayrıca, ikinci el araç satışlarında güncel fiyatlar ve aracın gerçek durumu konusunda daha fazla bilgiye ulaşma imkanı tanımak.

Aynı yönetmelikle, ikinci el motorlu kara taşıtlarının üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlamanın 1 Ocak 2024 tarihine kadar yapılamayacağına yönelik düzenleme de 1 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatıldı. Bu sürenin Ticaret Bakanlığı tarafından 6 aya kadar uzatılma yetkisi de yönetmeliğe eklenen bir ibare ile belirlendi.

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber

van resmi gazete otomobil vanhaber