Van'da ikinci el giyime büyük rağbet - Van halkı dertli

TAKİP ET

Son dakika Van Haber |Van'da ticaretin azalması geçim problemlerinin çıkması sonucu halk ikinci el elbiselere rağbet gösterdi.

VANHABER, VANGAZETESİ  | Van'ın İpekyolu ilçesinde ve internet sitelerinde bulunan az kullanılmış giyim ürünlerine büyük rağbet gösterilmeye devam ediyor.

Koronavirüsün artması ve geçim sıkıntısının da beraberinde getirmesi sonucunda Vanlı vatandaşların birçoğu ikinci el elbise, pantolon ve ayakkabılara rağbet gösterdi.
Van'da İranlıların bulunmaması ve ticaretin azda olsa durması sonucu vatandaşlar, yönlerini farklı alternatifler bulmaya başladı. Van'da esnaflarında geçim sıkıntısı çektiklerini belirten vatandaşlar, artık Van için yatırım yapılmasını istedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan bir vatandaş; "Ağabey, benim ailemde 7 kişi var. Benim maaşım yok. Bununla beraber kış geldi. Evimizde soba kullanıyoruz. Maddi imkanlarımın yetersiz olduğundan dolayı bende çocuklarım için ikinci el giyimleri alıyorum. Biliyorum ki başkalarının elbiselerini giymek çok zor oluyor ama başka çarem yok. Burada bulunan spotçu mağazalarda çocuklarıma ve kendime alışveriş yapıyorum. Koronavirüs en çok ta bizim gibi gündelik işinde çalışan kişilere vurması bizleri çok üzdü. Bizlerde devlet büyüklerimize sesleniyoruz. Ekonomik anlamda Van bölgesine yatırım yapmalarını ve Van'da bulunan halkı es geçmemelerini istiyorum. Elbisenin tanesini ben burada 5 lira ya da 10 liraya akabiliyorum ama başka yerde 100 liradan aşağı giyim yok."dedi.

Vatandaş; " Van'da istihdam yok. Ekmek yok. İş yok ve evdekiler aç. Bizler ne yapalım? Tabi ikinci el elbise ve ayakkabı alacağız. Eğer bir istihdam olsaydı bizlerde bunları alır mıydık. Yıllardır bit pazarı bulunuyor ve bu bit pazarında en iyi kıyafetleri uygun fiyata alabiliyoruz. Çok şükür kimseye isyan etmiyoruz. Rabbim bu yolu gösterdi bize, bizlerde bu yolu değerlendiriyoruz."dedi.

Geçimini yapabilmek için sanah namazından geceye kadar çalışan bir vatandaş, Van Gazetesi'ne böyle derdini yansıttı.

Vatandaş, "Van'da her şey ateş pahası oldu. Kaç yıldır bu memleketteyiz. Bazı esnaflar doymak bilmiyor. Bu kadar fırsatçılıkta yeter. Sebze halinde bir kilo muz 7,50 kr alışveriş merkezlerinde 15 liraya satılıyor. Bir atlet 15 liradan veriliyor. Bizler ne yapalım. Nasıl geçinelim? Kardeşim, tabi vatandaş ikinci el elbise alacak. Para yok. Ne yapsınlar... Açlıktan açıkta mı? kalsınlar. Siz söyleyin bana, ben burada kazandığımı eve götürüyorum ve bana bir kuruş kalmıyor. Yaya gidip geliyorum. Allah devletimizden razı olsun. Onlara diyecek yok. Ama Van esnafının bazıları fiyatları uçurması bizleri üzüyor. Sizlerden ricamız, lütfen haksız kazançlara fırsat vermeyin. Doğrular söylenince neden farklı anlaşılıyor. Zam var kardeşim. Zam. Vallahi neredeyse başkasının içliğini giyecek duruma geldik. Başka bir iş bakıyoruz. Oda başka problemlerle bizleri gönderiyor, ekmek kazanmak zor olduğunu biliyoruz ama yetkililer Van bölgesine bir şeyler yapsınlar. Değerli kardeşim. Benim eşim, ailem zar zor getirdiğim paralarla geçiniyorlar. Siz söyler misiniz? İkinci el almazsak ne yapalım?"dedi.

Bizlerde vatandaşın sorunlarını sizlere aktardık. Umarız, bu durumu görenler yaşantısından bir ders alırlar. Değerli arkadaşlar, diğer haberlere de göz atmaya devam ediniz.


Kaynak: Van Gazetesi - Eyşan Yetkin

 

van giyim mağaza van haber van gazetesi vatandaş