Van'da ilk kez Dünyaca ünlü Moğolistan sirk gösterisi düzenlendi

TAKİP ET

Dünyaca ünlü ve Dünya birincisi Moğolistan Sirki olan ve Avrupa ile Asya'da 8 tane kupa alan sirk, ilk kez Van ilinde düzenlendi.

Van haber - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kapalı spor kompleksinde Turkuaz Sirk Organizasyonu tarafından Dünya birincisi Moğolistan Sirki ve Yeteneksiz siniz Türkiye finalisti Afrika sirki ilk kez Van'da düzenlendi.

27 - 28 Kasım 2021 tarihinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kapalı spor kompleksinde Turkuaz Sirk Organizasyonu tarafından düzenlenen Dünyaca ünlü ve Dünya birincisi Moğolistan Sirki olan ve Avrupa ile Asya'da 8 tane kupa alan sirk, ilk kez Van ilinde düzenlendi.

12 yaş altına ücretsiz olan Dünya birincisi Moğolistan Sirki ve Yeteneksiz siniz Türkiye finalisti Afrika sirki çocuklar ve ailelere sevinç yaşattı.

Van'dan ve şehir dışından gelen özel misafirlerin de renk kattığı sirk, hareketli, heyecanlı ve birbirinden farklı gösterileriyle çok eğlendirirken bir yandan da heyecan dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Kapalı spor salonunu dolduran 7'den 77'ye yüzlerce Van'lı birbirinden güzel gösteriler karşısında mutlu anlar yaşatıldı.

Hava akrobasi akrobatlıların yerden metrelerce yüksekte yaptıkları tehlikeli hareketleri heyecan ve korku dolu gözlerle izleyen Vanlılar, yer akrobatları ve ip cambazlarının birbirinden zorlu ve dikkat isteyen gösterileri karşısında ise: nefesleri kesildi. Çember içinde yapılan gösterileri soluksuz izlenirken, palyaçoların sevimli ve muzip gösterilerine çocuklar şen kahkahalar atarak eşlik ederken, yetişkinler de stres atarak eğlenceli anlar yaşadılar.

Gösterinin ardından salonda bulunan yüzlerce çocuğa verilen hediyelerle çocukların sevinci ikiye katlandı.

Sirk organizasyonu yapan Erhan Akdeniz,"Dünyaca ünlü ve Dünya birincisi Moğolistan Sirki olan ve Avrupa ile Asya'da 8 tane kupa alan sirkimizdir. Biz bunu Türkiye'de ilk defa Van'da yapıyoruz. Bu sirkin devamı olarak Arvasya sirki olacak. Van ilinde bir ilki gerçekleştirmek istedik. Van halkının misafir perverliği ve anlayışından dolayı teşekkür ederiz. Van için yeni projelerimizde olacak. Yeni sirkimize de Van halkını bekliyoruz."dedi.

Sirk organizasyonu yetkililerinden Hüseyin Gök;"Van güzel bir memleket. Bu memleket ilkleri ve güzellikleri hak eden bir yerdir. Bizlerde Van iline sirk gösterisi yapmak istedik. Umarız Van halkını mutlu etmişizdir."dedi.








dünya sirki vanda sirk gösterisi Erhan Akdeniz Hüseyin Gök Van haber