Van'da Kadın Emekçilerin buluşması

TAKİP ET

Van terziler Odası ve YAKA KOOP organizasyonuyla, kadın esnaflar buluşması gerçekleştirildi.

Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar ve Giyim Sanatkarları Odası Başkanı Çetin Karaduman ve Van Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi YAKA-KOOP Başkanı Gülmay Gümüşhan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, üyeler ile buluşma programı düzenledi. 

Karaduman: “Kadınlara şiddet uygulayanları lanetliyorum”

Konuşmasına kadınlar gününü kutlayarak başlayan Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar ve Giyim Sanatkarları Odası Başkanı Çetin Karaduman, kadın emeğine dikkat çekti.

YAKA KOOP ile kadına yönelik şiddet ve erken yaşta evlilik gibi için bazı ortak çalışmalara imza attık. Böyle önemli bir günde de sizlerle buluşmak istedik. Gülmay hanım ve ekibine teşekkür ediyorum. Ezilen, mağdur edilen ve küçük yaşta evlendirilen kadınlar değil, hayatın içinde kadınlar var olmalıdır. Kadınlara şiddet uygulayanları lanetliyorum.” dedi. 

Gümüşhan: “Kadın emeği çok kıymetlidir”

Başkan Karaduman’ın her zaman kadın emekçilerinin yanında olduğunu söyleyen Van Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi  YAKA-KOOP Başkanı Gülmay Gümüşhan, “Sayın başkan bir güç olarak yanımızda olmuştur, verdiği destekler nedeniyle teşekkür ediyorum.

Bizler YAKA KOOP olarak çok sayıda projeye imza attık. Ekonomik gücünü kazanmış ve kendi ayakları üzerinde durabilen kadınlarımızın olması için çalışıyoruz. Kadın emeğinin çok kıymetli olduğunun farkındayız. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.” dedi. 
 

gülmay gümüşhan kadın emek 8 mart terzi yaka koop