Van'da kan donduran Koronavirüs teşhisi - Günlerdir diken üstündeyiz

TAKİP ET

Sosyal medyada bizlere ulaşan Emre Daşdemir'in yaşadığı olayı Van Sağlık İl Müdürlüğüne iletilmesini istenildi. Van Sağlık il müdürlüğüne bu konuyu arz etmek istedik.

Van haber - İddiaya göre; Emre Daşdemir'in dedesinin koronavirüs vakası olduğunu ve hastanede iki gün kaldıktan sonra öldüğünü, orada çalışan personellerin koronavirüs testinin kaybedildiğini açıkladı. Ardından sağlık il müdürlüğü açıklamada bulundu.

İddiaya göre; Emre Daşdemir, " 22 Haziran Pazartesi günü şeker ve diyaliz hastası olan dedem. Fevzi Daşdemir, baygınlık geçirmesi sonucu ambulansla Van Bölge eğitim ve araştırma hastanesine kaldırıldı.

Aynı gün çekilen tomogrofi sonucu ciğerinin çok kötü durumda olmasından dolayı Van pandemi hastanesine ( Eski İstanbul hastanesi) sevk edildi. İki gün sonra 24 Haziran Çarşamba günü öğleden sonra dedem hayatını kaybetti. Dedemin hastaneden çıkarılması ve cenazenin defnedilmesi sürecinde Koronavirüslü hasta muamelesi yapıldı.

Aynı zamanda 23 Haziran salı günü dedemden virüs için numune alınmış ve laboratuara gönderilmişti. Bugün üzerinden 6 gün geçti ve sonuç açıklanmadan alınan numunenin kaybedildiğini öğrendik. Bizden kaynaklı bir hata olsa hastane başta olmak üzere bütün kamu kurumları hakkımızda şikayetçi olacaktı. Bu hassas dönemde yapılmaması gereken bir hatadır ve bu süreçte  virüs bulaşma endişesiyle günlerdir diken üstündeyiz. Yaşadığımız süreç ruh sağlığımızı derinden etkiledi. Bu hatayı yapan bütün yetkililerin azami cezayı alması gerekir.

Test sonucunun pozitif veya negatif olduğu hakkında bir açıklama yapılmadı. Numune alınmış ama kaybedilmiş. Günlerdir sonucu bekliyorduk ve dün numunenin kaybedildiğini öğrendik. Bizleri günlerce oyaladılar. Biz de dedemle aynı evi paylaştığımız için kendimizden korkuyoruz. Başkalarına bulaştırma riski de var."denildi.
 

VAN SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN KONU HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİ

Vefat eden şahısın sonucu negatif çıktı. Ailede yaşan kişilerin belirtileri olmadığından ve vefat eden hastanın sonucu negatif olduğu için aile teste tabi tutulmadı. 

Sağlık il müdürlüğü tarafından Van Gazetesine sonuç kağıdı gönderilmiştir. Ekte yayınlandı.

VATANDAŞIN SORUNU GİDERİLDİ
VAN GAZETESİ
- ÖZEL HABER - 0544 409 0328


emre daşdemir van haber van son dakika van gazetesi hastane korona virüs covid-19