Van'da kasaplar, kaçak kesim yapanı şikayet etti

TAKİP ET

Van'da kasaplar da et fiyatlarının yüksek olması hasebiyle vatandaşlar, mahallede bulunan kaçak kesim ve satış yapan kişilere başvuru yaptı ama kasaplardan bir kaçı bu durumu yetkililere bildirdi.

Van ilinde daha uygun et almak için vatandaşlar kasaplardan yüksek fiyatta satış yaptıkları için çareyi kaçak et kesim yerinde buldu. Van İpekyolu ilçesi sınırlarında kaçak et kesimi yapan vatandaşa cezai işlem uygulanarak kesilen etlere el konuldu.

Van İpekyolu Belediyesi Zabıta ekipleri ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, ticari amaçlı kaçak kesim yapan kişilere ait yaptığı denetimde yaklaşık 21 kilo kaçak ete el koydu. Zabıta, kaçak kesim ve satış yapan kişiler hakkında cezai işlem uyguladı.

İpekyolu Belediyesi Zabıta ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde kaçak kesim yapıldığı ihbarı üzerine dün harekete geçti. Yapılan aralamalarda ticari amaçla kesildiği anlaşılan yaklaşık 21 kilo et ele geçirildi. Zabıta ekipleri, kaçak kesildiğini tespit ettiği etleri bulundukları yerden taşıyarak araca yükledi. Etler imha edilmek üzere götürülürken kaçak kesim yapan ve kişiler hakkında yasal işlem başlatıldı.

Van Gazetesi haber 

Van Haber Kaçak yasal