VAN HALKI EV SAHİPLERİNDEN ŞİKAYETÇİ! KİRAYI 8.250 TL YAPAN EV SAHİBİNE SİTEMLER ARTIYOR

TAKİP ET

Van ilinde yaşayan kiracılar, artan kira fiyatlarına sitem etti. Van genelinde haksız kazanç sağlayan ev sahiplerinin hakkında kiracılar suç duyurusunda bulunabilirler... 

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - 2023 - Van genelinde fahiş fiyatlarla kiracılara ve depremzedelere kiralayan ev sahiplerine kiracılar sitem ederek şikayet etti.


Van'ın İpekyolu ilçesi Ali paşa mahallesi, Halilağa Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Hafiziye mahallesi ve birçok mahallede kira fiyatlarını kendilerine göre belirleyen ev sahipleri hakkında vatandaşlar, suç duyurusunda buluna bilirler...

BU SİZLERE YAKIŞIYOR MU?

Van ilinde esnaf olan bir fatandaş,"Van ilinde yaşayan ve deprem bölgesinden gelen vatandaşlara kolaylık sağlamak yerine kira fiyatlarını 6 bin ve 9 bin lira yapan ev sahipleri hakkında yasal işlem başlatılması ve kiraya veren yerlerin kapatılmasını talep ediyoruz. Van ilinde bu denli zamların olması akla mantığa sığmıyor... Bu tür davranışlar memleket için gelişim değil, tüketimdir. Sizlere soruyorum. Bu konunun üzerinde durunuz. Çünkü binlerce insan evine ekmek götüremiyor... Asgari ücretle çalışan vatandaşlar 1000 lira kira bile ödüyemiyorlar..."

ÇOCUKLARIM AÇ MI KALSIN?

Van'da 2 çocuk babası bir vatandaş,"Ben, asgari ücretle geçimimi sağlıyorum. Benim bakmakla yükümlü olduğum bir ailem var. Aldığım maaş, 8.550 Liradır. Ben bu maaşı kiraya mı vereyim? Yoksa, evsiz mi kalayım? Bunu sizlere soruyorum. Lütfen bir çözüm bulunsun. Bu kadar sahipsizlik olunmaz. Depremzedeleri hem çağırıyorsunuz hem de iki kat fiyatla yer vermeye çalışıyorsunuz. Allah sizden sorsun. Bu kadar da olmaz. Ben nu durumda ne yapayım? Sosyal medyada bakıyorum. Herkes kendisine göre kira belirliyor... Herkes kafasına göre fiyat veriyor ve istediği gibi ev sahipleri evinden kiracıyı çıkarabiliyor...Devletimizden ve milletimizden yardım istiyoruz. Bu kadar zam yapan vatandaşların evlerini kapatsınlar..."

10 YILDIR KİRACIYIZ, BÖYLE BİR HAKSIZLIK GÖRMEDİK

Van iline gelen vatandaş,"Van'da bu denli zamların olması normal değildir. Depremden sonra kiralara zam yapan vatandaşlardan iğreniyoruz. Kira fiyatları Van ilinde standart değil mi? Her gelen kendisine göre zam yapmaya devam ediyor... Nede olsa denedim yok deniliyor... Bu ilde yaşamak çok zor olmamalıdır. Biz 10 yıldır kiracıyız. Van iline geldik ve ilandaki kirayı görünce şok olduk."

VATANDAŞ, ASGARİ ÜCRET KADAR KİRA MI OLUR?

Van'da yaşayan vatandaş,"Van ilinde bu kadar vicdansızlık olmaz. Benim kendi evim var ama ben o kadar fiyat vermiyorum. Bir asgari ücret fiyatı kira alınır mı? Yazık günah bu insanlara... Bu denli zamların yapılması haksızlıktır. Başka ev sahibi sizlere bakarak zama zam  ekliyor... Bunu lütfen yapmayalım. Yapanları şikayet edelim."


Kirayı Fahiş Seviyede Yükselten Ev Sahiplerine Ne Yapılacak?

Kira yükselten ev sahiplerine yaptırım olarak farklı çözüm önerileri geliştirilmiştir. Örneğin şikayet hattı kullanılarak şikayet edilen bir ev sahibinin tüm kararları, malvarlığı, kontrat ve sözleşmeleri incelemeye alınacaktır. Vergi ödemelerinden alınan kiraya kadar her bir gelir – gider beyanının şeffaf bir şekilde sunulması istenecektir.

Ev sahibinin kiracıya uyguladığı yaptırımlar da yakın takibe alınacak ve yaşanan hak ihlallerinin önüne geçilmeye çalışılacaktır. Ev sahibi şikayet hattı ile kiracıların haklarını kullanabilmeleri için de uygun ortam yaratılmaktadır. Dolayısı ile ev sahipleri, haksız ve eşit olmayan kararlar ile kiraları istedikleri gibi yükseltemeyecektir.
 

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - 2023

 

 

 

 

 

Van'da kiralık ev , Van kiralık evler , Van satılık ev , kira , vanhaber , haber , satılık evler , Van konut fiyatları





Van Vanda kiralık ev Van kiralık evler Van satılık ev kira vanhaber satılık evler haber Van konut fiyatları