Van'da kış aylarında kombi ve petek bakımı nasıl yapılır? Sorusuna

TAKİP ET

30 yıldır kombi ve petek servisi hizmeti veren Oscar kombi yetkilileri Van Gazetesi'nde yayınlanan Hikmetullah Yetkin'in sunumuyla Van Haber adlı programa konuk oldular...

Van'da uzun yıllardır kombi ve teknik servis hizmeti veren Şener Zümrüt ve Onur Bozkurt, Van Gazetesi'nin yayına aldığı ve Tubittum Kanalda yayına alınan Van Haber programına konuk oldular...

TEKNİK BELGESİ OLMAYANLARA KOMBİNİZİ VE PETEKLERİNİZİ TESLİM ETMEYİNİZ
Oscar Kombi yetkili servisi işletme sahibi Şener Bülbül, "Van ve çevresinde hizmet veren kombi servisiyiz. Van ilinde belgesiz çalışan çok var. Teknik bilgisi ve teknik becerisi olanlara inanmaları gerekir. Vatandaşlarımız, kombi servisini çağırdıklarında mutlaka teknik belgelerini sormalarını isteriz. Teknik belgesi olmayanlara kombinizi ve peteklerinizi teslim etmeyiniz. Genelde apartman görevlilerin ve tanıdık vasıtasıyla kombici çağırırlar ama belgesi olmayanlara lütfen itimat etmesinler... Yani anlayacağınız, kombi hakkında bilgisi olmayan vatandaşlarımızı rahatlıkla dolandırabiliyorlar... Ben 30 yıldır bu mesleğin içerisindeyim ve zamanında farklı ısıtma çalışmalarında yer aldık. Bizim yetki belgemiz ve teknik bilgilerimiz var. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmak adına yedek parça ve tamiratını da yapıyoruz.

KIŞ AYLARINDA VATANDAŞLARIMIZA ÖNERİLER
Kış aylarında vatandaşlarımızın yapması gereken tek şey gereksiz petekleri kapatmasıdır. Biliyorsunuz ki Van ilinde sularımız kireçlidir ve buda kombimize oldukça zarar verir ve sıcak suyu engeller. Bunun yanı sıra; Doğalgazdan tasarruf etmeleri için kullana bildikleri petekleri tek kullansınlar. Daha fazla petekleri yakmalarına gerek yoktur. Bütün odayı ısıtmak yerine kullandıkları odayı tek ısıtmaları yeterlidir. Neden mi? Kombiler, suyu devir daim ederler ve bu su bütün odayı dolaştığında doğalgazınızı çok harcar ve yüksek fatura ile karşı karşıya kalırısınız. Van ilinde tasarruf etmenin en iyi yolarından biride budur. Bazen peteklerde aşırı kirlenme ve kombilerde bakım ihmalinden de ısınma problemleri ve doğalgaz faturalarının çok gelmesine neden olabiliyor. Bizce her yıl kombi bakımlarının yapılmasını öneriyoruz."dedi. 

VATANDAŞLARA İYİ HİZMET VERDİKÇE, İYİ HİZMET ELDE EDERİZ
Onur Bozkurt," Edremit'te ikamet ediyorum. Yaklaşık 8 yıldır kombi işiyle uğraşmaktayım. Van ilinde kombi bakımı, tamiri ve yedek parça temini sağlıyoruz. Gittiğimiz evlerde önce müşteriyi ve sonra hizmetimizi düşünüyoruz. Çünkü bizler ne kadar güzel işimizi iyi ve temiz yaparsak o kadar çok çalışmış oluruz. Van ilinde kombilerde çok büyük çalışmalarda da yer aldık. Buradaki temel amacımız; vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermektir."dedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - 2021

kombi van kombi van haberleri