Van'da kısıtlamaların kalkması sonucu gözler, Van sınır kapısında

TAKİP ET

Van halkı pandemi döneminde kısıtlamalara uyması sonucu istenilen hakkı aldı. Uzun süredir heyecanla kısıtlamaların kalmasını bekleyen esnaflar, iş adamları ve kurum çalışanlarına bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan müjdeyi verdi.

Van halkı uzun süredir özlemle beklediği normalleşme geldi. Kafe ve restoranların açılması, hafta sonları vatandaşlar tedbirler doğrultusunda sokağa çıkabilecek, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı gençler sokağa çıkabilecek ama gözler yine İran sınır kapısına çevrildi.

Van’da normalleştirmenin devam etmesi durumda sınır kapısının da açılacağı gibi görünüyor…

Van’da her ne kadar da sınır kapısını açılmasını istesek de İran’da vakaların artması bu durumu daha zorlaştıracağı görünüyor…

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan kabine toplantısı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada; 

Van’da Nikah gibi merasimler düşük ve orta riskli illerde 100, yüksek ve çok yüksek riskli illerde 50 kişiyle sınırlı olarak yapılacak.

Van’da Okullar Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında ilkokullarda 8. ve 12. sınıflarda eğitim-öğretime açılacak. 

Van ilinde eğitim öğretime başlanacak. Yüksek ve çok riskli illerde ise sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak. 

Van’da Restoran, kafeterya, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler faaliyetlerini sabah 7 ile akşam 19.00 arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebileceklerdir. 

Van’da Halı saha, yüzme havuzu gibi tesisler sabah 9 ile akşam 19.00 arasında faaliyet gösterecekler. 

Van’da Kamunun çalışma saatleri tüm illerde normale dönecek. 

Van ilinde Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarla ilgili düzenleme kaldırıldı.


VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER

 

van sınır van sınır kapısı erdoğan esnaf lokanta cafe kırathane eğitim öğretim van’da halı saha yüzme havuzu