Van'da kombi ve petek bakımına dikkat! – Bunlar yapılmadığında…

TAKİP ET

Van'ın İpekyolu ilçesinde bulunan Kevenli TOKİ'de kombi ve petek bakımına giden Emir Samed Koşut, kombi bakımı ve petek temizleme hakkında önemli bilgiler aktardı.

Vanhaber , Vangazetesi | Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan Kevenli TOKİ’de kombi ve petek bakımına giden Emir Samed Koşut, kombi bakımı ve petek temizleme hakkında önemli bilgiler aktardı.

VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER – 0544 409 0328

Van’da kombi bakımı ve petek bakımının ne kadar önemli olduğunu, bakımlar yapılmadığında neler olacağını, kombide doğalgaz kaçağında neler yapılması gerektiğini, Van’da petek bakımında nelere dikkat edilmesi gerektiğini, Kış aylarında en çok arızalanan kombi bakımında hangi aşamayı takip edilmesi gerektiğini açıklayan Petek ve kombi uzmanı Emir Samed Koşut, Van Gazetesi’ne konuk oldu.

Emir Samed Koşut, “Van’da kış ayların gelmesiyle birlikte kombi bakımları ve petek bakımları ön sırada yerini almaya başladı. Kışların daha ağır geçtiği memlektte yaşıyoruz. Önceliğimiz petek temizliği ve kombi bakımıdır. Biliyorsunuz ki Van’ın suları biraz kireçli olduğundan dolayı, petekler ve kombiler oldukça erken zarar görmektedir. Bizlerde bugün Kevenli TOKİ’de bulunan bir vatandaşımızın petek ve kombi bakımını yapacağız. Sizler için en önemli noktaları vermeye çalışacağız.

EN AZ YILDA BİR KOMBİ BAKIMI YAPILMALIDI

Van’ın mevsim değişikliğini göz önüne alarak ve suyun kireçli olduğunu düşünerek; kombilerde oluşan sıcak su sorunları, doğalgaz hattında kirlenme ve iç bakımları sizler için açıklayacağız.
Her yıl bakımı yapılmayan kombilerde ciddi arızalara neden olabiliyor. Kombilerde iki bir beyin vardır. Birincisi su devir daimi, ikincisi ise; doğalgazdan gelen gazın iyi bir şekilde dağılımıdır. Kombilerde ateşleme sistemi iyi çalışmadığında gaz kaçağına neden olabiliyor ve bu da sizleri oldukça etkiler.

Peki, doğalgaz kaçağının olup olmadığını nasıl anlarız?

Öncelikle girdiğimiz ortamda boğazımız yanar ve gözlerimiz yaşarmaya başlar. Tıpkı bir olayda gaz bombası yercesine oluruz.
Bu durumda ne yapılmalıyız?

Doğalgazımızı hemen kaparak, yetkili birimlere haber vermeliyiz. Asla unutmayın! Bana bir şey olmaz, uzun süredir böyledir demeyin! Çünkü bu tip durumlar binayı havaya uçurabiliyor…
Kombi bakımı, sadece gaz kaçağı ya da sıcak su odası ile bitmiyor. Bununla birlikte su devir daimide çok büyük önem taşır. Su açma ve kapama düğmesi arıza verdiğinde makine kendisini iyi bir şekilde ısıtmaz ve kombinizi yakar. Bu tip durumlarda su barına arara dikkat etmeniz gerekir. Bar göstergesi birin altında olduğunda su düğmesini aşağı indirerek su derecesini ikinin üzerine getirmeniz yeterlidir. Su barına günlük olarak bakmanız sizler için daha iyi olacaktır.”dedi.
 
PETEK TEMİZLİĞİ KAÇ YILDA BİR YAPILIR? NASIL YAPILIR? YAPILMAZSA NE OLUR?
Önemli durumlardan biri ise; petek temizliği ve bakımıdır. Düşünün ki sizin bir arabanız var ama içinde benzin yok. Araç gider mi? Gitmez değil mi? Olduğunuz yerde kalırsınız. Buda aynı öyle. Bakım yapmadığınız yerde asla verim bekleyemezsiniz. Isınmak mı? Unutun gitsin. Neler yapılmalı?
Petek temizliğinden anlayan bir ustayı çağırarak peteğinizi temizleye bilir ya da kendinizde temizleye bilirsiniz. Öncelikle uzmanlar petek temizliğinde tüm petekleri kapatıp işlem yaparlar, bazı uzmanlar ise; petek petek temizlik yaparlar. Bizler ise dört farklı işletme petekleri temizliyor ve bakımını yapıyoruz.

BİRİNCİ İŞLEM: Tüm petekleri çıkartıyoruz. Her birine yıkama, ilaçlama ve sulama işlemi yaptıktan sonra yerine takıyoruz.

İKİNCİ İŞLEM: Takılan peteklerin birini açarak, tüm peteklerin su giriş ve çıkışlarını kapatıyoruz. Banyoda bulunan bir peteği çıkartarak makine ile tazikli sulama yöntemiyle, tek tek petekleri ve peteklerin ana borularını temizliyoruz. Bu işlemi her petek için ayrı ayrı gerçekleştiriyoruz.

ÜÇÜNCÜ İŞLEM: İlaçlama işlemi için tüm petekleri açarak, eşit bir şekilde makinemizle iyice ilaçlıyoruz. Bunun yanı sıra peteklerin arızalarını o arada gideriyoruz.

DÖRDÜNCÜ İŞLEM: İlaçlama yapılan petekleri iyice yıkamadan geçiyoruz. Neden mi? İçerisinde bulunan pisliklerin çıkmasını ve paslanan yerlerin temizlenmesini sağlıyoruz. En sonunda ise; tüm bakımları kontrol ederek, ev sahibine “hayırlı olsun” diyerek, evlerinden gidiyoruz. En son olarak, kış ayları geldiğinde ev sahibini tekrar arayarak, havalanan peteklerin havasını aldıktan sonra işlemi sonlandırıyoruz.”dedi.



VAN GAZETESİ - ÖZEL HAEBR - 2020
HABER: HİKMETULLAH YETKİN
DERLEME: EYŞAN YETKİN
TASARIM DİZGİ: SEVDA YETKİN
EDİTÖR: İSLAM KANAT

 







kombi petek vanhaber vangazetesi van haberleri petek bakımları kombi bakımları van kombi vanda kombi van kombi iletisim van petek iletisim kombicim kombi doktoru