Van'da korkunç köpek saldırısı

TAKİP ET

Van'ın Altın Tepe Mahallesinde ev hanımı H.Y  başıboş gezen köpeklerin saldırısına uğradı.

Van'ın Tuşba İlçesi' Altın Tepe Mahallesi'nde yaşayan Ev hanımı H.Y  başıboş köpeklerin saldırısına maruz kalarak çocuklarının güvenliğinden endişe duyuyor. 

Saldırıya uğrayan H. Y yetkililere seslenerek sokaklarda dolaşan tehlikeli köpekler konusunda acil müdahale çağrısında bulundu.

 Mağdur olan H. Y, Whatsapp ihbar hattımıza ulaşarak yetkililere seslenen bizlere mahallelerinde başıboş köpeklerin saldırılarına maruz kaldıklarını belirtti. Özellikle çocukların okuldan eve dönüşlerinde bu durumun endişe yarattığını ifade etti.

H.Y adlı vatandaş, "Çocuklarımız okuldan gelirken nasıl eve gideceğiz endişesiyle geliyorlar. Biz de yetkililere seslenerek sokaklarda başıboş gezen köpekleri belediye tarafından bir çare bulmalarını istiyoruz" dedi.

Saldırgan köpeklerin kuduz olup olmadığının bilinmediğini ve bu durumun çocuklarını ve mahalle sakinlerini tehlikeye attığını dile getirdi.

Geçen sene benzer bir olayda küçük bir çocuğun köpekler tarafından öldürüldüğüne dikkat çeken kadın, yetkililere acilen müdahale çağrısında bulundu. Mahalle sakinleri, sokakların dar ve karanlık olması nedeniyle bu durumun daha da riskli hale geldiğini belirtti.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte sokaklarda kalan başıboş köpeklerin aç kaldığını ve bu durumun insanlara ve diğer hayvanlara zarar verdiğini söyleyen mahalle sakinleri, yetkililerden acil çözüm talep etti.

 

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber

 

 


 

van köpek saldırı vanhaber