Van'da Korona virüs Covid-19 hakkında - Van'ın son durumu için tıkla!

TAKİP ET

Van'da vaka artışı ne durumda? Van'da can kaybı kaç? Van'da iyileşen durumu ne? Van'da kaç kişi koronavirüse yakalandı? Van son durum tablosu ne? İran Van'a gelirse vaka artar mı? Van sınır kapılarının açılması Vaka artışına sebep mi?

VAN HABER - VAN GAZETESİ - Son zamanlarda Van'da gizliden kurulan taziye, gizli eve davet eden baş sağlıkları, otobüs şoförün karantinada olmasına rağmen gezilere gitmesi, gizlice nişanların yapılması, asker uğurlamaları, bazı alışveriş merkezlerinin kurallara uymadığı ve birçok sıkıntılarla oluşan koronavirüs covit-19 konularını ele alacağız.
 
Türkiye'nin hatta Dünya'nın hiç gündeminde düşmeyen Korona virüs covid-19 mücadelesinde büyük başarılar elde edilmiş ve çok can kaybına neden olmaya devam edilmiştir.

Halen ise; devam ediliyor. Ülkemizde tablo diğer ülkelere göre çok iyi gitse de Van için bunu söylemek biraz problemli olacak. Tabi Van doktorları özverili, çalışkan başarılıdır.

Tabi her şey bununla bitmiyor. Peki Van halkı bu kurallara  uyuyor mu? Tabi hayır. Sosyal mesafeyi hiçe sayarak birbirimizi uyarmamıza rağmen kendimizin buna uymaması gerçekten de akıllarda soru işaretleri bırakıyor. Bizler, öncelikle kendimiz uymalıyız. Daha sonra başkalarını uyarmalıyız.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamalar, Van büyükşehir belediyeleri ve birçok belediyelerin açıklamaları, her sokağa dezenfekte, sosyal mesafe çalışmaları, maske ve kitlerin dağıtılmasına rağmen kurallara uyulmamasının nedenlerini açıklayalım.
 
1. BANA BİR ŞEY OLMAZ
2. AZ YANA KAY YANINA OTURAYIM, YENİ ELİMİ YIKADIM.
3. BUGÜN BİZE GELSENE
4. DÜĞÜNE GELİYORUM
5. TAZİYEYE GELİYORUM
6. MASKEMİ TAKTIM SİZE GELİYORUM, ÇAYA HA...

Ve birçok konularla mesafeyi yasağı ihlal ediyoruz.

Çünkü bu hastalığı tam bilmiyoruz. Bu hastalığın ne olduğunu nasıl olduğunu bilmiyoruz. Bu hastalığın kısaca açıklamasını yapayım. Seni öldürürken, yanındakini de öldürüyor. Bu konu hakkında saatlerce konuşsak da yine kendi bildiğinizi yapacağınızı biliyorum. O yüzden asıl konumuza ve haber diline geri dönüyoruz.
 
Şimdi ise Van'da son durum bakalım.

Van Valiliğinden gelen son bilgilere göre; Van Edremit Eminpaşa, Van ipekyolu ilçesi Yalınağaç, Yeni mahalle, Karpuz alan, Vali Mithetbey, Gürpınar İlçesi, Taşdöndüren, Gevaş İlçesi, Bahçelievler, Tuşba İlçesi, Gendelova, Tuşba İlçesi, Kalecik, Selimbey, Serhat mahallerinde ve birçok başka mahallerde de koronavirüs Covid-19 tespit edildi.
 
Covid-19 vaka sayısı: 530

Tedavi görüp taburcu olan toplam hasta sayısı: 460

Vefat sayısı: 10

Tedbir amaçlı karantina altına alınan toplam 73 bin kişi

Tedbir amaçlı hala karantinası devam eden 19 bin kişi” denildi.

 
 VAN GAZETESİ - 0544 409 0328
 

van edremit eminpaşa van ipekyolu ilçesi yalınağaç yeni mahalle karpuz alan vali mithetbey gürpınar İlçesi taşdöndüren gevaş İlçesi bahçelievler tuşba İlçesi gendelova tuşba İlçesi kalecik selimbey serhat mahalleri vanda vaka artışı ne durumda? vanda can